WTA
Πρώτο βήμα για τη Σάκκαρη στη Ρώμη

 
Πρώτο βήμα για τη Σάκκαρη στη Ρώμη
Πρώτο βήμα για τη Σάκκαρη στη Ρώμη
tennisnews team Σάββατο, 11 Μαϊος 2019 - 19:49

Η Μαρία Σάκκαρη απέκλεισε τη Vera Zvonareva και χρειάζεται άλλη μια νίκη για να μπει στο κυρίως ταμπλό του Internazionali BNL d' Italia της Ρώμης.

Αν και πρόωρο, ήταν καλό το ξεκίνημα που πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη στο τουρνουά της Ρώμης, καθώς κέρδισε την άλλοτε Νο. 2 τενίστρια στον κόσμο (σήμερα Νο. 82), Vera Zvonareva, με 6-4, 6-2, σε 99 λεπτά.

Δεν ήταν εύκολος αγώνας για τη Μαρία, που προηγήθηκε με 1-2, 0-30 στο 4ο game, αλλά η έμπειρη Ρωσίδα κράτησε το σερβίς της για το 2-2, έπειτα από ένα game που είχε 6 ισοπαλίες! Στη συνέχεια η Ελληνίδα έκανε το break για το 4-2, αλλά η Zvonareva ισοφάρισε σε 4-4 και παρέτεινε ακόμα περισσότερο το 1o σετ, που πλησίασε τη μια ώρα σε διάρκεια. Κράτησε ένα δύσκολο service game στο 9ο game η Σάκκαρη, επιστρέφοντας από το 4-4, 15-30, για να κάνει το 5-4 και να μεταφέρει την πίεση στην αντίπαλη πλευρά, κάνοντας τελικά και το αποφασιστικό break του σετ, για το 6-4.

Στο 2ο σετ η 23χρονη Ελληνίδα είχε καλύτερη ψυχολογία, λιγότερη πίεση στο μέρος της, αλλά και πολύ λιγότερη κούραση. Η Zvonareva δεν σταμάτησε να παλεύει και έσβησε 3 break point στο 4ο game, πριν ισοφαρίσει σε 2-2, όμως η Σάκκαρη κέρδισε το τελευταίο γεμάτο game του παιχνιδιού για το 3-2 και από εκεί και πέρα κυριάρχησε στο court. Κέρδισε τους 12 από τους 14 τελευταίους πόντους του αγώνα η πρωταθλήτριά μας, που με 2 διαδοχικά break και 4 συνολικά κερδισμένα game στη σειρά, έκλεισε το 2ο σετ στο 6-2.

Η Μαρία, η οποία έχασε για μια θέση την απευθείας είσοδο στο κυρίως ταμπλό της Premier 5 διοργάνωσης της Ρώμης, χρειάζεται ακόμα μια νίκη για να την εξασφαλίσει μέσα από τα προκριματικά.

Απέναντί της θα είναι η Andrea Petkovic, η οποία κέρδισε νωρίτερα την Georgia Brescia με 6-4, 6-3. Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή, στις 13:30 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, στο Court 4 του Foro Italico. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots