WTA
Άψογη Σάκκαρη - στις "32" της Ρώμης (vid)

 
Άψογη Σάκκαρη - στις "32" της Ρώμης (vid)
Άψογη Σάκκαρη - στις "32" της Ρώμης (vid)
tennisnews team Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 - 13:47

Μια πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επιβλήθηκε της Anastasia Pavlyuchenkova με 2-0 σετ και προκρίθηκε στις "32" καλύτερες του Internazionali BNL d' Italia της Ρώμης.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έπαιξε πολύ καλό τένις και επιβλήθηκε της Pavlyuchenkova με 6-1, 7-5 στον 1ο γύρο του ρωμαϊκού τουρνουά των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, που ανήκει στην κατηγορία Premier 5 της WTA. 

Η Μαρία έσβησε τα 6 από τα 7 break point που αντιμετώπισε, πέτυχε 5 άσους και "έσπασε" 4 φορές το σερβίς της Pavlyuchenkova. Στο 1ο σετ, αφού έσωσε 2 break point στο 1ο game της αναμέτρησης, κατάφερε να κερδίσει 5 games στη σειρά και να μετατρέψει το 1-1 σε 6-1.

Στο 2ο σετ βρέθηκε πίσω με 1-4, αλλά κατάφερε να πάρει πίσω το break και να ισοφαρίσει σε 4-4. Αργότερα έκανε ακόμη ένα break, για να βρεθεί μπροστά με 6-5, κλείνοντας τελικά τη νίκη στο 12ο game, όπου επέστρεψε από το 15-30 και πήρε 3 πόντους στη σειρά.

Θυμίζουμε πως η Σάκκαρη αποκλείστηκε γρήγορα την προηγούμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη, όπου αγωνίστηκε χωρίς να έχει κανένα περιθώριο ξεκούρασης, μια μέρα μετά τον τίτλο που κέρδισε στο Ραμπάτ.

Στη Ρώμη αναγκάστηκε να παίξει στα προκριματικά, χάνοντας για μια θέση την απευθείας είσοδό της στο κυρίως ταμπλό, αλλά αυτό τη βοήθησε να βρει καλό ρυθμό στα γήπεδα του Foro Italico και να επιστρέψει στις εξαιρετικές εμφανίσεις.

Μετά από τις νίκες της επί των Vera Zvonareva και Andrea Petkovic, απέκλεισε και την Pavlyuchenkova χωρίς να χάσει σετ, για να προκριθεί στις "32" καλύτερες της Ρώμης.

Αύριο θα αντιμετωπίσει την Anett Kontaveit για μια θέση στην τελική 16άδα, μετά και τη νίκη της 23χρονης Εσθονής με 4-6, 6-4, 6-4 επί της Mona Barthel. Η Kontaveit, No. 14 στο ταμπλό και Νο. 16 στην παγκόσμια κατάταξη, έχει συναντηθεί άλλες 6 φορές με τη Μαρία και οι δυο παίκτριες μοιράζονται από 3 νίκες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots