WTA
Σάκκαρη: "Περήφανη που είμαι Ελληνίδα"

 
Σάκκαρη: "Περήφανη που είμαι Ελληνίδα"
Σάκκαρη: "Περήφανη που είμαι Ελληνίδα"
tennisnews team Σάββατο, 18 Μαϊος 2019 - 13:58

Η Μαρία Σάκκαρη δεν θα μπορούσε να μη σχολιάσει το γεγονός πως δυο εκπρόσωποι του ελληνικού τένις θα βρίσκονται στα ημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia. Τα λόγια της 23χρονης για τις αντίξοες συνθήκες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι αθλητές στη χώρα μας, αλλά και το συνθηματικό "παγώνι", που έχει με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

"Είναι τεράστιο. Είμαι σίγουρη πως συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του τένις, γιατί ποτέ δεν είχαμε δυο καλούς παίκτες στην ίδια εποχή. Είναι μοναδικό, πολύ όμορφο και είμαι υπερήφανη και για τους δυο μας", είπε η Σάκκαρη, σχολιάζοντας το γεγονός πως ένας Έλληνας και μια Ελληνίδα, είναι φέτος στα ημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia.

Η Σάκκαρη μάλιστα προκρίθηκε στα ημιτελικά έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά την προσπάθειά της, έχοντας 6 συνεχόμενες νίκες στο Foro Italico. Θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα κατακτήσει έναν τόσο σημαντικό τίτλο στην ιστορία της WTA.

"Είμαι υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα, που είμαι Σπαρτιάτισσα, που είμαι από αυτή τη χώρα. Διανύουμε μια δύσκολη εποχή εδώ και 10 χρόνια. Το ότι φέρνουμε καλά αποτελέσματα και χαρά σ' αυτούς τους ανθρώπους, είναι πολύ ωραίο."

Πριν κλείσει το κεφάλαιο Τσιτσιπάς, ζητήθηκε από τη Σάκκαρη να κάνει κι ένα σχόλιο για τη λέξη "παγώνι", την οποία έχουν χρησιμοποιήσει αμφότεροι κατά καιρούς, στέλνοντας κατά κάποιο τρόπο κωδικοποιημένα μηνύματα μεταξύ τους, μέσα από τον τηλεοπτικό φακό ή τα social media: "Είναι ένα εσωτερικό αστείο, που έχουμε ανάμεσά μας. Αυτό είναι, ένα εσωτερικό αστείο."

Με αφορμή την αναφορά της στην κρίση, αναφέρθηκε και το ζήτημα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν γενικότερα οι αθλητές στην Ελλάδα, με τη Μαρία να βρίσκει την ευκαιρία για να θίξει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.

"Οι Έλληνες τενίστες δεν παίρνουμε ποτέ χρήματα από την ομοσπονδία, όταν άλλες χώρες παρέχουν στους παίκτες χρήματα, wild cards και πολλά άλλα πράγματα που δεν έχουμε. Ήμουν τυχερή που έχω τους γονείς που έχω και μπορούσαν να με υποστηρίξουν. Ο πατέρας μου δούλευε κάθε μέρα για να υποστηρίξει εμένα, τον αδερφό μου και την αδερφή μου, να μας δώσει τα καλύτερα. Εμένα την καριέρα μου στο τένις και στα αδέρφια μου τις σπουδές τους. Πρέπει να πω, πως όταν έκανα κάποια καλά αποτελέσματα, ήρθαν και κάποιες καλές χορηγίες. Αυτή ήταν η μόνη υποστήριξη που είχα. Είμαι ευγνώμων γι' αυτό."

Η Σάκκαρη μετράει 11 νίκες στα 12 τελευταία παιχνίδια της, αφού πριν 2 εβδομάδες είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο Ραμάτ. Έγινε η πρώτη Ελληνίδα μετά από 11 χρόνια που κέρδισε WTA τίτλο, ακολουθώντας τα χνάρια της Λένας Δανιηλίδου, που έχει κατακτήσει 5 τίτλους στα μονά στο WTA Tour.

"Ήμουν πολύ μικρή όταν έπαιζε και δεν έβλεπα τένις, εννοείται όμως πως τη θαυμάζω. Ακόμα έχω αυτόγραφό της. Μου είχε πει μια μέρα πως θα παίζαμε μαζί στο Fed Cup και συνέβη. Έκανε σπουδαία πράγματα για το τένις στην Ελλάδα, πέτυχε σπουδαίες νίκες. Έχω καιρό να τη δω. Είναι ένα τεράστιο κομμάτι του τένις στην Ελλάδα."

Σήμερα, στις 18:00 το απόγευμα (COSMOTE SPORT 6HD), η Μαρία θα αντιμετωπίσει την Karolina Pliskova για την ημιτελική φάση του Internazionali BNL d' Italia. Η τελευταία τους συνάντηση και μοναδική μέχρι σήμερα ήταν επίσης στη Ρώμη, με το φινάλε να είναι επεισοδιακό.

"Ήταν δύσκολο και για τις δυο μας, δεν είναι μια ευχάριστη ανάμνηση. Αλλά από τότε νομίζω πως και οι δυο το έχουμε αφήσει πίσω μας, έχουμε προχωρήσει. Είμαι σίγουρη πως θα είναι ένα πολύ, πολύ δύσκολο ματς. Θα το θέλει πολύ. Φυσικά και οι δυο θέλουμε να βρεθούμε στον τελικό. Ανυπομονώ για τον αγώνα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots