WTA
Έχασε 2 θέσεις η Σάκκαρη - στο Top 300 η Παπαμιχαήλ

 
Έχασε 2 θέσεις η Σάκκαρη - στο Top 300 η Παπαμιχαήλ
Έχασε 2 θέσεις η Σάκκαρη - στο Top 300 η Παπαμιχαήλ
tennisnews team Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 - 13:06

Η Μαρία Σάκκαρη υποχώρησε στο Νο. 32 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα, ενώ η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε ακόμα 8 θέσεις, για να πραγματοποιήσει την πρώτη της είσοδο στο Top 300. 9 Ελληνίδες παίκτριες βρίσκονται στην κατάταξη της WTA.

Η Μαρία Σάκκαρη είχε μια καλή εβδομάδα στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του Silicon Valley Classic. Πέρσι ωστόσο ήταν φιναλίστ στο ίδιο τουρνουά, με αποτέλεσμα να χάσει 2 θέσεις αυτή την εβδομάδα, υποχωρώντας στο Νο. 32 του κόσμου.

Πάντα στη δεύτερη θέση της Ελλάδας είναι η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία κέρδισε μια θέση αυτή την εβδομάδα και βρίσκεται στο Νο. 207. Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας της. Η 26χρονη Ελληνίδα κέρδισε ακόμα 8 θέσεις και ανέβηκε στο Νο. 294 του κόσμου, μπαίνοντας για πρώτη φορά στις 300 καλύτερες της κατάταξης.

Ακόμα 6 Ελληνίδες βρίσκονται στην παγκόσμια κατάταξη της WTA. Η Ελένη Κορδολαίμη είναι στο Νο. 592 με 47 βαθμούς. Η 16χρονη Σαπφώ Σακελλαρίδη έχει 10 βαθμούς και βρίσκεται στο Νο. 999. Η Γαλάτεια Μεσοχωρίτου έχει 9 βαθμούς και βρίσκεται στο Νο. 1022, οι Λένα Δανιηλίδου και Ελένη Μτσεντλίτζε έχουν από 7 βαθμούς, ενώ 3 βαθμούς έχει η Άννα Αρκαδιανού.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Στις πρώτες θέσεις της κατάταξης δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές. Στην 1η θέση βρίσκεται η Ashleigh Barty, την οποία ακολουθεί από κοντινή απόσταση η Naomi Osaka. Η Karolina Pliskova βρίσκεται στο Νο. 3, η Simona Halep στο No. 4 και η Kiki Bertens στο Νο. 5. Στην 6η θέση είναι η Petra Kvitova, ενώ ακολουθούν οι Elina Svitolina και Sloane Stephens, σε 7η και 8η αντίστοιχα. Στη μοναδική αλλαγή στο Top 10, η Aryna Sabalenka κέρδισε μια θέση και πέρασε στο Νο. 9, αφήνοντας στο Νο. 10 τη Serena Williams.

Η πρωταθλήτρια του Silicon Valley Classic, Saisai Zheng, άφησε πίσω της 17 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο. 38 του κόσμου, ενώ η πρωταθλήτρια του Citi Open, Jessica Pegula, κέρδισε 24 θέσεις και βρέθηκε στο Νο. 55.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots