WTA
Νικήτρια στο Σινσινάτι η Keys (vid)

 
Νικήτρια στο Σινσινάτι η Keys (vid)
Νικήτρια στο Σινσινάτι η Keys (vid)
tennisnews team Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 - 23:26

H Madison Keys κέρδισε τη Svetlana Kuznetsova σε 2 κλειστά σετ και έγινε η νέα πρωταθλήτρια του Western & Southern Open, κατακτώντας τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της.

Η 24χρονη Αμερικανίδα, επικράτησε της έμπειρης Ρωσίδας με 7-5, 7-6 (5) σε έναν πολύ κλειστό τελικό, στον οποίο έχανε και στα 2 σετ με 3-5!

Η Keys, φιναλίστ πριν 2 χρόνια στο US Open, κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο σε διοργάνωση της Premier 5 κατηγορίας της WTA και αυτομάτως σημαντικότερο στην καριέρα της. Συνολικά ήταν ο 5ος τίτλος της καριέρας της και ο 2ος στη φετινή χρονιά, μετά το Charleston Open.

Στο 1ο σετ η Kuznetsova έκανε καλύτερο ξεκίνημα και προηγήθηκε με 2-0 και διατήρησε τη διαφορά του break μέχρι και το 5-3. Είχε μάλιστα 3 ευκαιρίες για να κάνει double break στο 7o game και να προηγηθεί με 5-2.

Η Keys άντεξε την πίεση, μείωσε σε 4-3 και λίγα λεπτά μετά έκανε και το break back, που έφερε το σετ σε ισορροπία μετά από 10 games. Στο 12ο game η Αμερικανίδα έκανε και 2ο break, για το 4ο κερδισμένο game στη σειρά και την ανατροπή του σετ, το οποίο κέρδισε με 7-5.

Και στο 2ο σετ χρειάστηκε ανατροπή η Keys, καθώς ήταν πίσω ξανά με 1-3 και αργότερα με 3-5. Για μια ακόμα φορά "γύρισε" το σετ, για να προηγηθεί με 6-5. Η Kuznetsova κράτησε αυτή τη φορά το σερβίς της στο 12ο game, αλλά στο tie-break η Αμερικανίδα επικράτησε με 7-5 και "κλείδωσε" τη νίκη, σε 1 ώρα και 44 λεπτά παιχνιδιού.

H Keys θα επιστρέψει στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης και θα βρεθεί στο Νο. 10, από το Νο. 18 που βρίσκεται σήμερα. Εντυπωσιακή άνοδο θα σημειώσει η Kuznetsova, η οποία από το Νο. 153 του κόσμου θα βρεθεί στο Νο. 62, αφήνοντας πίσω της 91 θέσεις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots