WTA
Στο Νο. 27 του κόσμου η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 - 13:56

Ακόμα μια θέση κέρδισε η Μαρία Σάκκαρη, που βελτίωσε για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα το προσωπικό της career high.

Μπορεί να μην αγωνίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όμως η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε μια θέση και βελτίωσε "αθόρυβα" το ατομικό της ρεκόρ, ανεβαίνοντας στο Νο. 27 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η 24χρονη Ελληνίδα, η οποία την προηγούμενη Δευτέρα βρέθηκε για πρώτη φορά στο Νο. 28 της κατάταξης, θα επιστρέψει στη δράση αυτή την εβδομάδα, ξεκινώντας την ασιατική περιοδεία της από τη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Στον 1ο γύρο του Korea Open, θα αντιμετωπίσει την Patricia Maria Tig, περίπου στις 10:00 το πρωί της Τρίτης.

Ανοδική πορεία είχαν και οι άλλες δυο Ελληνίδες παίκτριες, που βρίσκονται στο Top 300. Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κέρδισε 9 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο. 228 του κόσμου, ενώ η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε μια θέση και για πρώτη φορά βρέθηκε στο Νο. 275 του κόσμου.

Η Ελένη Κορδολαίμη έχασε 11 θέσεις αυτή την εβδομάδα και υποχώρησε στο Νο. 602. Η Γαλάτεια Μεσοχωρίτου και η Σαπφώ Σακελλαρίδη μοιράζονται το Νο. 1028, η Ελένη Μτσεντλιτζέ βρίσκεται στο Νο. 1118 και η Άννα Αρκαδιανού συμπληρώνει τη λίστα των Ελληνίδων που βρίσκονται στην παγκόσμια κατάταξη, στο Νο. 1259.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές. Η Karolina Pliskova, η οποία κέρδισε το σημαντικότερο τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας στο Zhengzhou της Κίνας, παρέμεινε στο Νο. 2 του κόσμου, αλλά μείωσε τη διαφορά της από την Ashleigh Barty και το Νο. 1 στους 86 βαθμούς.

Η Rebecca Peterson, πρωταθλήτρια στο Nanchang της Κίνας, κέρδισε 26 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο. 52 του κόσμου, ισοφαρίζοντας το career high της. Τη μεγαλύτερη άνοδο στο Top 100 σημείωσε η Nao Hibino, η οποία κατέκτησε το τουρνουά της Χιροσίμα στην Ιαπωνία και άφησε πίσω της 59 θέσεις, επιστρέφοντας στο Top 100 και στο Νο. 87 του κόσμου, από το No. 146 που βρισκόταν. 

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots