WTA
Στο Νο.22 του κόσμου η Σάκκαρη!

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 - 1:20

Η Μαρία Σάκκαρη άφησε πίσω τις 7 θέσεις και μπήκε για πρώτη φορά στο Top 25 της παγκόσμιας κατάταξης, ανεβαίνοντας συγκεκριμένα στο Νο.22 του κόσμου!

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, μπορεί να μην κατάφερε να συνδυάσει την επιστροφή της στο tour με νίκη, καθώς ηττήθηκε στον 1ο γύρο του Kremlin Cup από την μετέπειτα φιναλίστ του τουρνουά, Anastasia Pavlyuchenkova, διατήρησε όμως τους 1.741 βαθμούς που είχε.

Εκμεταλλευόμενη λοιπόν τις απώλειες βαθμών που είχαν πολλές παίκτριες που συμμετείχαν πέρσι είτε στο WTA Finals, είτε στο WTA Elite Trophy, η 24χρονη Ελληνίδα κέρδισε 7 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.22 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.29!

Όχι μόνο πραγματοποίησε την πρώτη της είσοδο στο Top 25, αλλά βελτίωσε και το προηγούμενο career high της κατά 5 θέσεις, αφού δεν είχε φτάσει ποτέ ψηλότερα από το Νο.27.

Θα έχει μάλιστα την ευκαιρία να τερματίσει και στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης για το 2019, καθώς θα αγωνιστεί σε ένα επιπλέον τουρνουά, το WTA Elite Trophy στο Zhuhai, όπου προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της. Με μια καλή πορεία δεν αποκλείεται να μπει και στις πρώτες 20 του κόσμου, με δεδομένο πια πως η θέση που θα έχει την επόμενη εβδομάδα, θα είναι και αυτή από την οποία θα αποχαιρετήσει τη χρονιά αυτή.

Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots