WTA
Πάλεψε αλλά "λύγισε" η Βαλεντίνη

 
Πάλεψε αλλά "λύγισε" η Βαλεντίνη
Πάλεψε αλλά "λύγισε" η Βαλεντίνη
tennisnews team Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 - 22:22

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κοίταξε στα μάτια την Eugenie Bouchard και είχε τις ευκαιρίες της, δεν απέφυγε όμως την ήττα και τον αποκλεισμό στον 1ο γύρο του τουρνουά των 125.000 δολαρίων του Χιούστον.

Μετά από 1 ώρα και 34 λεπτά παιχνιδιού, η Βαλεντίνη γνώρισε την ήττα από την Bouchard με 7-6 (4), 6-4 και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο Oracle Challenger Series του Χιούστον, ένα τουρνουά που ανήκει στη σειρά 125s Series της WTA.

Η 22χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε να προηγηθεί με 3-1 και με 5-3 στο εναρκτήριο σετ, και τα δυο break όμως που έκανε είχαν απάντηση. Σα να μην έφτανε αυτό, η Bouchard έκανε και 3ο break στο 11ο game, για να περάσει μπροστά με 6-5, έχοντας για πρώτη φορά προβάδισμα στο ματς.

Η Βαλεντίνη ισοφάρισε σε 6-6 και έστειλε το σετ στο tie-break, εκεί όμως η Καναδή επικράτησε με 7-4. Στο 2ο σετ η φιναλίστ του Wimbledon του 2014, κατάφερε να προηγηθεί με 5-2 και δεν κοίταξε πίσω της, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι στο 10ο game.

Η Bouchard, η οποία είχε φτάσει έως το Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης το 2014, πλέον βρίσκεται στο Νο.220. Στον 2ο γύρο του τουρνουά του Χιούστον θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Francesca Di Lorenzo, No.8 στο ταμπλό και Νο.120 στον κόσμο.

Η Βαλεντίνη θα αγωνιστεί και στο διπλό του τουρνουά, με συμπαίκτρια την Dalma Galfi από την Ουγγαρία. Στον 1ο γύρο θα αναμετρηθούν με τις κορυφαίες του ταμπλό, την Καναδή Sharon Fichman και τη Γιαπωνέζα Ena Shibahara.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots