WTA
Μπήκε νικηφόρα στο 2020 η Gauff (vids)

 
Cori Gauff
Cori Gauff © ASB Classic
tennisnews team Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2020 - 12:31

H 15χρονη Coco Gauff ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη νέα της χρονιά, καθώς απώλεσε μόνο 4 games από την Viktoria Kuzmova στην πρεμιέρα της στο ASB Classic. Κέρδισαν τον πρώτο τους αγώνα στο διπλό οι Serena Williams και Caroline Wozniacki.

Το νέο μεγάλο ταλέντο του παγκοσμίου τένις, η μόλις 15χρονη Gauff, η οποία βρίσκεται ήδη πολύ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη και συγκεκριμένα στο Νο.67, έδειξε με το καλημέρα πως μπορεί να πετύχει πολύ μεγάλα πράγματα το 2020.

Στην πρεμιέρα της στο ASB Classic και στην πρώτη της αναμέτρηση στη σεζόν, επιβλήθηκε της 21χρονης Kuzmova, No.61 στον κόσμο, με 6-3, 6-1, ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό από την αρχή έως το τέλος του αγώνα.

Άνοιξε την αναμέτρηση με ένα break, για να προηγηθεί με 3-0. Στη συνέχεια δεν κοίταξε πίσω της και χωρίς να χάσει το σερβίς της σε κανένα game, κατέκτησε το σετ με 6-3. Στο 2ο σετ προηγήθηκε με 4-0, ξανά δεν υπέστη break και με το 4ο προσωπικό της break (3ο στο σετ), διαμόρφωσε το τελικό 6-1, σε κάτι περισσότερο από μια ώρα αγώνα.

Στον 2ο γύρο του ASB Classic, η Gauff θα αντιμετωπίσει μια εκ των Laure Siegemund και Alison Van Uytvanck.

Με νίκη ξεκίνησε τη σεζόν και η Eugenie Bouchard, που προσπαθεί να βρει τα καλά της πατήματα και να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο. Η "Genie" κέρδισε την Kirsten Flipkens με 7-5, 7-5 και θα παίξει στον 2ο γύρο με την Caroline Garcia, που επικράτησε της Taylor Townsend με 5-7, 6-3, 7-5.

Στο διπλό, οι Serena Williams και Caroline Wozniacki κέρδισαν τον πρώτο τους αγώνα, ενάντια στις Γιαπωνέζες Nao Hibino και Makoto Ninomiya, με 6-2, 6-4. Στα προημιτελικά το πολύ δυνατό δίδυμο θα αντιμετωπίσει είτε τις κορυφαίες του ταμπλό, Caroline Dolehide και Johanna Larsson, είτε τις Hayley Carter και Luisa Stefani.

Φωτογραφία: 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots