WTA
Πρωταθλήτρια ξανά στην Αγία Πετρούπολη η Bertens (vid)

 
Πρωταθλήτρια ξανά στην Αγία Πετρούπολη η Bertens (vid)
Πρωταθλήτρια ξανά στην Αγία Πετρούπολη η Bertens (vid)
tennisnews team Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 - 19:36

Για 2η διαδοχική χορνιά, η Kiki Bertens κατέκτησε το τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης, κερδίζοντας στον τελικό την Elena Rybakina με 2-0 σετ.

Δεν αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα στον τελικό του St. Petersburg Ladies' Trophy η Kiki Bertens, η οποία έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και επιβλήθηκε της Elena Rybakina με 6-1, 6-3, σε 74 μόλις λεπτά.

Η 28χρονη Ολλανδέζα πέτυχε 6 άσους, κέρδισε τους 27 από τους 34 πόντους στα πρώτα της σερβίς και έσβησε και τα 5 break point που αντιμετώπισε. Κέρδισε τα 10 από τα 12 πρώτα games του τελικού και προηγήθηκε με 6-1, 4-1, για να μη χάσει ποτέ το πάνω χέρι και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της κλείνοντας στα 9 games το 2ο σετ.

Αυτός ήταν ο 10ος τίτλος καριέρας για την Bertens, 2ος στην Αγία Πετρούπολη και 3ος σε Premier διοργάνωση. Είναι η δεύτερη σημαντικότερη κατηγορία που έχει κερδίσει τίτλο, καθώς τον σημαντικότερο τίτλο της τον είχε κερδίσει στην Premier 5 διοργάνωση του Σινσινάτι το 2018.

Βελτίωσε το ρεκόρ της σε τελικούς σε 10-5 νίκες και κέρδισε για 2η φορά την Rybakina, σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Θα παραμείνει στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης, μειώνοντας τη διαφορά της από το Νο.7 και την πρωταθλήτρια του Australian Open, Sofia Kenin.

Η Rybakina, η οποία είχε κερδίσει τη Μαρία Σάκκαρη πολύ δύσκολα στα ημιτελικά, θα πραγματοποιήσει την πρώτη της είσοδο στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς θα κερδίσει 6 θέσεις και θα σκαρφαλώσει στο Νο.19 τη Δευτέρα. Η 20χρονη Καζάκα είχε τρομερή βελτίωση και άνοδο στα δυο τελευταία χρόνια, πραγματοποιώντας πριν από 7 μήνες την πρώτη της είσοδο στο Top 100. Αυτός ήταν ο 5ος τελικός της καριέρας της, 1ος σε Premier διοργάνωση (2-3 νίκες).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots