WTA
Πρώτος τίτλος μετά από 4 χρόνια για τη Watson (vid)

 
Πρώτος τίτλος μετά από 4 χρόνια για τη Watson (vid)
Πρώτος τίτλος μετά από 4 χρόνια για τη Watson (vid)
tennisnews team Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 - 13:54

H Heather Watson αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Abierto Mexicano του Ακαπούλκο και κατέκτησε τον πρώτο της WTA τίτλο από τον Μάρτιο του 2016. Φιναλίστ ήταν η 17χρονη Leylah Fernandez, που είχε μια φανταστική εβδομάδα, ξεκινώντας την προσπάθειά της από τα προκριματικά.

H Watson επικράτησε της Leylah Fernandez με 6-4, 6-7 (8), 6-1 στον τελικό του Abierto Mexicano Telcel και έγινε η νέα πρωταθλήτρια του Ακαπούλκο.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος της 27χρονης Βρετανίδας από τον Μάρτιο του 2016, όταν είχε κερδίσει και πάλι τίτλο στο Μεξικό, το Monterrey Open. Συνολικά έφτασε τους 4 τίτλους στην καριέρα της (4-1 σε τελικούς).

Η Watson είχε την ευκαιρία να κερδίσει το παιχνίδι στα δυο σετ, αλλά η Fernandez κατόρθωσε να σβήσει 5 match point στο tie-break του 2ου σετ, τα 4 από αυτά συνεχόμενα, καθώς επέστρεψε από το 2-6 και το 7-8 και το κατέκτησε με 10-8! Δεν είχε περισσότερες δυνάμεις ωστόσο και στο 3ο σετ η Watson κυριάρχησε, για να επικρατήσει με 6-1. Παρά το γεγονός πως δεν απειλήθηκε σ' αυτό το σετ, η Βρετανίδα χρειάστηκε 5 match point στο 7ο game για να κλείσει το ματς, χάνοντας συνολικά 9 match point!

Μετά και την πολύ επιτυχημένη εβδομάδα, η Watson αναμένεται να κερδίσει 20 θέσεις και να επιστρέψει στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης, ανεβαίνοντας στο Νο.49 αύριο.

H Fernandez, η οποία ξεκίνησε από τα προκριματικά της διοργάνωσης την προσπάθειά της, πέτυχε 6 νίκες συνολικά στο Ακαπούλκο σε μια πολύ μεγάλη πορεία, για να προκριθεί στον πρώτο της τελικό σε επίπεδο WTA.

Η μόλις 17χρονη Καναδή, γεννημένη στις 6 Σεπτεμβρίου του 2002, είχε κατακτήσει το Roland Garros στα junior το περσινό καλοκαίρι και ξεκίνησε πολύ δυναμικά τη φετινή σεζόν στο επαγγελματικό tour, πετυχαίνοντας και την πρώτη της Top 10 νίκη πριν μερικές ημέρες επί της Belinda Bencic για το Fed Cup. Τη Δευτέρα θα κερδίσει 64 θέσεις και θα βρεθεί στο Νο.126 του κόσμου, βελτιώνοντας κατά πάρα πολύ το προηγούμενο career high της, που ήταν το Νο.185.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots