Στα προημιτελικά Maria και Niemeier! (vids)

 
Tatjana Maria
Tatjana Maria © AELTC
tn team Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 - 17:52

H No.103 της παγκόσμιας κατάταξης Tatjana Maria και η Νο.97 Jule Niemeier, πέτυχαν νέες μεγάλες νίκες στο Wimbledon και προκρίθηκαν για πρώτη φορά στα προημιτελικά μιας Grand Slam διοργάνωσης, εξασφαλίζοντας και την παρουσία μιας Γερμανίδας στα ημιτελικά!

Τις πολύ εντυπωσιακές τους πορείες στο Wimbledon συνεχίζουν οι Tatjana Maria και Jule Niemeier, που πήραν αμφότερες τις μεγαλύτερες προκρίσεις στις καριέρες τους και θα παίξουν μεθαύριο για μια θέση στα ημιτελικά του βρετανικού Grand Slam.

Η Maria, στα 34 της πλέον και μητέρα δυο παιδιών, μετά τη μεγάλη νίκη της επί της Μαρίας Σάκκαρη προχθές, έβγαλε εκτός σήμερα και τη Jelena Ostapenko, την οποία κέρδισε με 5-7, 7-5, 7-5 σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες.

Η Maria πέτυχε 9 άσους και έφτασε συνολικά τους 23 winners, ενώ έκανε 15 αβίαστα λάθη. Η Ostapenko, που όπως ήταν φυσικό πήρε τις περισσότερες πρωτοβουλίες, έφτασε στους 52 winners και στα 57 αβίαστα λάθη.

Στο 2ο σετ η Λετονή "άγγιξε" την πρόκριση, καθώς είχε προηγηθεί με 7-5, 4-1, η Maria όμως κατάφερε να κερδίσει τους 12 από τους 15 επόμενους πόντους και να ισοφαρίσει σε 4-4. Στη συνέχεια η Ostapenko έκανε το 5-4 και είχε διπλό match point στο σερβίς της Γερμανίδας, στο 4-5, 15-40.

Με κάποιο τρόπο η Maria κατάφερε να μείνει στο ματς και μετά απ' αυτό έκανε και το break, για να περάσει μπροστά με 6-5 και με love service game να ολοκληρώσει μια μεγάλη ανατροπή στο 2ο σετ.

Και στο 3o σετ χρειάστηκε ανατροπή η Γερμανίδα, που επέστρεψε από το 0-2 και το 3-4, για να προηγηθεί με 5-4 και με 6-5, κλείνοντας τελικά το ματς στη 2η προσπάθεια που έκανε με το σερβίς της, έπειτα από 2 ώρες και 8 λεπτά αγώνα.

Αργότερα στο Centre Court, την πρώτη της πρόκριση για έναν προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης πήρε και η συμπατριώτισσά της, Jule Niemeier, Νο.97 στον κόσμο. Η 22χρονη Γερμανίδα κέρδισε τη Βρετανίδα Heather Watson, Νο.121 στον κόσμο, με 6-2, 6-4 σε 77 λεπτά.

Μέχρι πριν μια εβδομάδα, η Niemeier δεν είχε καμία νίκη σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης. Πέτυχε τις 4 πρώτες της στο ίδιο τουρνουά και τώρα θα έχει τη δυνατότητα να παίξει στον πρώτο της προημιτελικό σε major.

Νωρίτερα σήμερα, το πρώτο εισιτήριο για τους προημιτελικούς πήρε μια ακόμα παίκτρια έκπληξη, η 23χρονη Marie Bouzkova, Νο.66 στον κόσμο, η οποία κέρδισε την Caroline Garcia με 7-5, 6-2.

Η Bouzkova δεν είχε φτάσει ποτέ πιο μακριά από τον 2ο γύρο σε ένα Grand Slam μέχρι αυτή την εβδομάδα και την Τρίτη θα αντιμετωπίσει μια εκ των Ons Jabeur και Elise Mertens, για μια θέση στην τελική 4άδα του Wimbledon.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots