WTA
Πρωταθλήτρια στη Λυών η Kenin (vid)

 
Πρωταθλήτρια στη Λυών η Kenin (vid)
Πρωταθλήτρια στη Λυών η Kenin (vid)
tennisnews team Κυριακή, 08 Μαρτίου 2020 - 19:37

H Sofia Kenin κατέκτησε τον 2ο φετινό της τίτλο - μετά από το Australian Open - στη Λυών της Γαλλίας και από αύριο θα βρίσκεται στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Kenin σταμάτησε ένα σερί τριών διαδοχικών ηττών που είχε μετά το Australian Open, για να επιστρέψει στις επιτυχίες με έναν ακόμη τίτλο, τον 2ο για τη φετινή χρονιά, στο Lyon Open της Λυών.

Η 21χρονη Αμερικανίδα, η οποία βρισκόταν στο Νο.1 του ταμπλό, επιβλήθηκε της Anna-Lena Friedsam με 6-2, 4-6, 6-4 στον σημερινό τελικό του γαλλικού τουρνουά, σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες.

Χρειάστηκε 5 διαδοχικές νίκες για να φτάσει στον τίτλο και να βρει ξανά την αυτοπεποίθησή της η Kenin, η οποία μετά από τον τεράστιο θρίαμβό της στη Μελβούρνη είχε μια νίκη και 3 συνεχόμενες ήττες, στην Ουάσινγκτον (Fed Cup), στο Ντουμπάι και στη Ντόχα.

Λίγο έλειψε να αποκλειστεί νωρίς και στη Λυών, καθώς αντιμετώπισε ένα match point στο 2ο σετ της αναμέτρησής της με την Jaqueline Cristian στον 2ο γύρο, ένα παιχνίδι που τελικά κέρδισε με 6-7 (5), 7-5, 6-4. Στα προημιτελικά κέρδισε την Oceane Dodin με 6-1, 6-7 (5), 6-2 και στα ημιτελικά χρειάστηκε να δουλέψει επίσης πολύ σκληρά, μέχρι να κάμψει την αντίσταση της Alison Van Uytvanck με 7-6 (5), 6-7 (2), 7-6 (2).

Για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι χρειάστηκε να παίξει τρια σετ, αλλά ήταν η νικήτρια, για να κατακτήσει τον 5ο τίτλο της καριέρας της (5-1 σε τελικούς). Όλοι οι τίτλοι της ήταν στους 14 τελευταίους μήνες. Το 2019 κέρδισε το Hobart International, το Mallorca Open και το Guangzhou Open και το 2020 το Australian Open και το Lyon Open.

Αύριο η νεαρή Αμερικανίδα θα βρεθεί στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα της, κερδίζοντας μια θέση σε σχέση μ' αυτή την εβδομάδα. H Friedsam, η οποία βρέθηκε για 2η φορά σε τελικό στην καριέρα της και πρώτη μετά από 5 χρόνια (Linz Open, 2015), θα κερδίσει 30 θέσεις και θα σκαρφαλώσει στο Νο.106 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots