WTA
Πλουσιότερη αθλήτρια η Osaka

 
Πλουσιότερη αθλήτρια η Osaka
Πλουσιότερη αθλήτρια η Osaka
tennisnews team Σάββατο, 23 Μαϊος 2020 - 3:33

Η Naomi Osaka είναι η πιο καλοπληρωμένη αθλήτρια όλων των εποχών, με τα έσοδά της για το 2019 να πλησιάζουν τα 40 εκατομμύρια δολάρια!

Όπως ανακοίνωσε το γνωστό περιοδικό Forbes, που καταγράφει τις οικονομικές απολαβές των αθλητών και αθλητριών, η Osaka ξεπέρασε το είδωλό της, Serena Williams, και είναι πλέον η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια της χρονιάς, ενώ ξεπέρασε και το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών.

Την προηγούμενη σεζόν, η 22χρονη Γιαπωνέζα κέρδισε το ποσό των 37,4 εκατομμυρίων δολαρίων, για να αντικαταστήσει τη Serena στην 1η θέση της τελευταίας σεζόν. Επίσης ξεπέρασε κατά πολύ το προηγούμενο καλύτερο ρεκόρ σε μια σεζόν, που άνηκε στη Maria Sharapova από το 2015, με 29,7 εκατομμύρια. Από τότε, η Serena έμεινε στην κορυφή για 4 χρόνια. 

Η Osaka κέρδισε 5,8 εκατομμύρια δολάρια από τα τουρνουά το 2019, ωστόσο τα έσοδά της από τις χορηγίες ξεπέρασαν τα 30 εκατομμύρια. Είναι μια από τις αθλήτριες με τη μεγαλύτερη εμπορική αξία σε άνδρες και γυναίκες, η οποία αξία εκτοξεύθηκε με αφορμή και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που ήταν να γίνουν φέτος αλλά μεταφέρθηκαν στο 2021 εξαιτίας της πανδημίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots