WTA
Εκτός US Open και η Halep!

 
Εκτός US Open και η Halep!
Εκτός US Open και η Halep!
tennisnews team Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020 - 15:12

Μια μέρα μετά από την κατάκτηση του τίτλου στην Πράγα, η Simona Halep ανακοίνωσε πως αποφάσισε να μην ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο χώμα. Μετά και απ' αυτή την ανακοίνωση, μόλις 4 από τις 10 πρώτες της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, παραμένουν στο ταμπλό του φετινού US Open.

Η Halep πραγματοποίησε την ιδανικότερη δυνατή επιστροφή στους αγώνες, αφού την πρώτη της εβδομάδα στο tour μετά την 6μηνη διακοπή αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Prague Open, κάνοντας ένα φανταστικό τουρνουά στην Πράγα.

Μια μέρα μετά τον θρίαμβό της, ανακοίνωσε και επίσημα πως αποσύρεται από τo Western & Southern Open και το US Open: "Αφού τα ζύγισα όλα και δεδομένων και των ιδιαίτερων συνθηκών στις οποίες ζούμε, αποφάσισα να μην ταξιδέψω στη Νέα Υόρκη και να μην παίξω στο US Open."

"Πάντα έλεγα πως βάζω πάνω απ' όλα την υγεία μου. Ως εκ τούτου, προτιμώ να μείνω στην Ευρώπη και να προπονηθώ. Γνωρίζω πως η USTA και η WTA έχουν δουλέψει ακούραστα για να μας παρέχουν ένα ασφαλές τουρνουά και εύχομαι να έχουν μια επιτυχημένη διοργάνωση."

H Halep έγινε η 6η παίκτρια από το Top 10 της WTA, που απέσυρε τη συμμετοχή της από το αμερικανικό Grand Slam. Προηγήθηκαν οι Ashleigh Barty, Elina Svitolina, Kiki Bertens, Bianca Andreescu και Belinda Bencic. Αυτό σημαίνει πως μόνο 4 παίκτριες από την κορυφαία 10άδα θα είναι στη Νέα Υόρκη - αν δεν έχουμε κάποια άλλη απόσυρση - και συγκεκριμένα οι Karolina Pliskova, Sofia Kenin, Serena Williams και Naomi Osaka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots