WTA
Πρωταθλήτρια η Halep στην Πράγα (vid)

 
Πρωταθλήτρια η Halep στην Πράγα (vid)
Πρωταθλήτρια η Halep στην Πράγα (vid)
tennisnews team Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020 - 17:08

H Simona Halep επέστρεψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο tour της WTA, καθώς στο πρώτο της τουρνουά μετά από σχεδόν 6 μήνες αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, στην Πράγα της Τσεχίας.

Στον σημερινό τελικό του Prague Open, η 28χρονη Ρουμάνα επιβλήθηκε της Elise Mertens με 6-2, 7-5 και συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει την πορεία της στο tour, κατακτώντας τον 2ο τίτλο της στο 2020.

Θυμίζουμε πως είχε κατακτήσει το Dubai Tennis Championships τον Φεβρουάριο, στο τελευταίο τουρνουά στο οποίο είχε λάβει μέρος, πριν από το lockdown και την πολύμηνη αναστολή του tour. Συνολικά έφτασε τους 21 τίτλους καριέρας, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε τελικούς σε 21-17 νίκες.

Το χώμα είναι η δυνατότερη επιφάνεια της Halep, που έμεινε πίσω με 0-2 στα πρώτα λεπτά του τελικού αλλά κέρδισε τα 7 επόμενα games και βρέθηκε μπροστά με σετ και με break, στο 6-2, 1-0.

Η Mertens, η οποία επίσης είχε ένα εξαιρετικό τουρνουά στην Πράγα, πάλεψε πολύ σκληρά στο 2ο σετ, το οποίο διεκδίκησε μέχρι και το τέλος. Παρόλο που η Halep απέκτησε ένα προβάδισμα με 4-2, η Βελγίδα τενίστρια κατόρθωσε να ισοφαρίσει σε 4-4 και έσβησε break point στο επόμενο game, για να αποκτήσει και το προβάδισμα με 5-4.

Η Halep έμεινε ψύχραιμη και επέστρεψε από το 0-15 στο επόμενο game, για να πάρει 4 πόντους στη σειρά και να ισοφαρίσει σε 5-5, βγαίνοντας από τη δύσκολη θέση. Στη συνέχεια έκανε και το break που την έφερε εκ νέου μπροστά με 6-5 και κράτησε για 2η διαδοχική φορά εύκολα το σερβίς της, για να διαμορφώσει το τελικό 7-5 και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της σε 1 ώρα και 33 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Φωτογραφία: WTA / Jimmie48

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots