WTA
Για 1η φορά πρωταθλήτρια στη Ρώμη η Halep (vids)

 
Simona Halep
Simona Halep
tennisnews team Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 - 16:19

Η Simona Halep είναι η νέα πρωταθλήτρια του Internazionali BNL d' Italia, μετά από έναν τελικό που ολοκληρώθηκε άδοξα, αφού η Karolina Pliskova αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Ο τελικός της Ρώμης στο γυναικείο ταμπλό ολοκληρώθηκε μετά από μόλις 32 λεπτά αγωνιστικής δράσης, στα οποία η Halep είχε καταφέρει να αποκτήσει ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα με 6-0, 2-1 (με break).

Εντελώς εκτός κλίματος ήταν η Pliskova, η οποία δυστυχώς δεν μπορούσε να κινηθεί καλά στο court και να παλέψει γι' αυτό το τρόπαιο. Είχε δεμένο το μηρό της η Τσέχα και φαινόταν γενικά να μην μπορεί να αγωνιστεί, χάνοντας το 1ο σετ σε 20 μόλις λεπτά και χωρίς να κερδίσει game.

Στο 2ο σετ κέρδισε το πρώτο της game με ένα break, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της στη συνέχεια, με τη Halep να κάνει το 5ο της break σε ισάριθμα games που σέρβιρε η Pliskova και να παίρνει προβάδισμα με 2-1. Εκείνο ήταν και το σημείο που η Pliskova συνειδητοποίησε ότι με το να μένει στο court το μόνο που καταφέρνει είναι να επιβαρύνει το πόδι της, γι' αυτό και σήκωσε "λευκή πετσέτα".

Αυτή ήταν η 8η νίκη της Halep κόντρα στην Pliskova και χάρη σ' αυτή ανέβηκε για πρώτη φορά στο "θρόνο" του ρωμαϊκού τουρνουά, μετά τις δυο ήττες που είχε κάνει στους τελικούς του 2017 και του 2018 από την Elina Svitolina.

Συνολικά κέρδισε τον 22ο τίτλο της καριέρας της (22-17 σε τελικούς) η Ρουμάνα, η οποία φέτος κέρδισε τον 3ο τίτλο της, μετά από το Ντουμπάι και την Πράγα. Μετά την εξάμηνη διακοπή του tour η Halep παραμένει αήττητη, έχοντας κερδίσει και τις 10 αναμετρήσεις που έχει δώσει για τη χωμάτινη σεζόν, στην Πράγα και στη Ρώμη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots