WTA
Με Jabeur η Σάκκαρη στα προημιτελικά (vid)

 
Ons Jabeur
Ons Jabeur Jimmie48 Photography / WTA
tennisnews team Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 - 14:45

Η Ons Jabeur θα είναι η αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη στα προημιτελικά της Οστράβας.

Η 26χρονη Τυνήσια, Νο.32 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε της Jelena Ostapenko στην πρώτη αναμέτρηση της σημερινής ημέρας στην Οστράβα με 6-4, 6-4 και εξασφάλισε την πρόκριση για τα προημιτελικά του J&T Banka Ostrava Open.

Eκεί θα αντιμετωπίσει τη Μαρία Σάκκαρη, που χθες πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας της, χάνοντας μόνο 6 games από την κορυφαία του ταμπλό και Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, Elina Svitolina.

Η Jabeur πέτυχε 6 άσους σήμερα ενάντια στην Ostapenko, αλλά έκανε και 5 διπλά λάθη, με το σερβίς να είναι γενικά μια μεγάλη αδυναμία και για τις δυο παίκτριες, που αμφότερες παίζουν πολύ επιθετικό τένις.

Η Ostapenko έκανε 5 φορές break, αξιοποιώντας τις 5 από τις 7 ευκαιρίες της στο παιχνίδι, αλλά παρόλα αυτά δεν κατάφερε να επιβληθεί σε κανένα από τα δυο σετ, με την Jabeur να κάνει 7 breaks συνολικά (7/11 κερδισμένα break points).

Και στα δυο σετ πάντως το καθοριστικό break από την Τυνήσια έγινε στο 10ο game, καθώς και στα δυο προηγήθηκε με 5-4 και ανάγκασε την Ostapenko να σερβίρει για την παραμονή της στο σετ και στο ματς αντίστοιχα. Στο 1ο σετ προηγήθηκε με 4-5, 0-40 και αξιοποίησε τη 2η ευκαιρία της, ενώ στο 2ο σετ ξανά με 4-5, 0-40, αλλά χρειάστηκε το 4ο match point για να κλείσει το παιχνίδι, καθώς η Ostapenko ισοφάρισε σε 40-40. Το ματς ολοκληρώθηκε μετά από 1 ώρα και 24 λεπτά παιχνιδιού.

Άλλη μια φορά έχουν παίξει στο παρελθόν Jabeur και Σάκκαρη, πριν από 5 χρόνια (2015) σε ένα τουρνουά ITF της κατηγορίας των 75.000 δολαρίων, με την Τυνήσια να παίρνει τότε τη νίκη με 7-5, 6-1. Εκτός από μακριά χρονικά, το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν επίσης σε χωμάτινη επιφάνεια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots