WTA
Πρόσωπο της χρονιάς η Osaka

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka Φωτογραφία: Mike Lawrence / USTA
tennisnews team Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 - 16:24

Τόσο για τις επιδόσεις της στο γήπεδο, όσο και για τη δράση της εκτός αυτού, η Naomi Osaka αναδείχθηκε ως η κορυφαία αθλητική προσωπικότητα για το 2020 από το SI, κερδίζοντας μεταξύ άλλων και τον LeBron James!

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη διάκριση για το τένις και για την Osaka, που ξεχώρισε γι' αυτή τη σεζόν, σύμφωνα με τους συντάκτες του πολύ γνωστού αμερικανικού περιοδικού Sports Illustrated.

Η Osaka είχε ανταγωνισμό από τον πρωταθλητή του NBA, LeBron James, καθώς και τους Patrick Mahomes, Laurent Tardiff και την Breanna Stewart.

Εκτός από τις αγωνιστικές επιδόσεις, στη συγκεκριμένη διάκριση λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και οι δραστηριότητες ακτιβισμού των αθλητών, με τη χρονιά αυτή να στιγματίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον συστημικό ρατσισμό και τις δολοφονίες Αφροαμερικανών, που ξεσήκωσαν εξεγέρσεις σε πολλές πολιτείες.

Η Osaka αποτέλεσε σύμβολο στον αγώνα για ισότητα το φθινόπωρο, όταν παράλληλα διέπρεπε και στο court, κατακτώντας το US Open. Η 23χρονη Γιαπωνέζα αξιοποίησε τη φωνή της σε κάθε ευκαιρία που της δόθηκε και μετά τον πυροβολισμό ενός ακόμα Αφροαμερικανού από αστυνομικό, του Jacob Blake, αρνήθηκε να κατέβει στα ημιτελικά του Western & Southern Open. Την κίνησή της χαιρέτησαν κι άλλοι παίκτες και υπήρξε γρήγορη ανταπόκριση από τους διοργανωτές, που σε συνεργασία με την ATP και την WTA αποφάσισαν να τηρήσουν μια μέρα αγωνιστικής αποχής ως διαμαρτυρία, παρά τον αυστηρό προγραμματισμό του τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots