WTA
Osaka: "Δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο"

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka Φωτογραφία: Annie Leibovitz / Vogue
tennisnews team Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 - 18:25

Ένα από τα πρόσωπα της φετινής χρονιάς στον αθλητικό κόσμο ήταν η Naomi Osaka, η οποία λίγες ημέρες μετά την ανάδειξή της σε προσωπικότητα της χρονιάς από το Sports Illustrated, έγινε και το πρόσωπο του τελευταίου Vogue.

"Είμαι μαύρη και ζω στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό που έκανα δεν ήταν ούτε έκπληξη, ούτε κάτι ιδιαίτερο", απάντησε η Osaka, όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξή της στο γνωστό περιοδικό για τη δράση της που ξεχώρισε αυτή τη χρονιά.

Θυμίζουμε πως η Osaka πήρε μια μεγάλη πρωτοβουλία τον περασμένο Αύγουστο στο Western & Southern Open, αποφασίζοντας να μην κατέβει να αγωνιστεί στα ημιτελικά, για να διαμαρτυρηθεί για τα φαινόμενα της ακραίας αστυνομικής βίας προς τους Αφροαμερικανούς.

"Έπαιζα τον αγώνα μου και μετά είδα τι έκανε το NBA και τι έλεγε ο Lewis Hamilton, οπότε άρχισα να σκέφτομαι ότι στο τένις δεν συμβαίνει αυτό", σχολίασε η 23χρονη.

Η πρωτοβουλία της είχε κινητοποιήσει και την υπόλοιπη κοινότητα του τένις, κάνοντας την ημέρα αυτή μια συνολική ημέρα διαμαρτυρίας, αφού δεν έγινε κανένας αγώνας. Η Osaka είχε πει τότε πως δεν το περίμενε αυτό, αφού πίστευε πως μόνο η Serena Williams ή κάποιος από τους Big 3 θα μπορούσε να ασκήσει τέτοια επιρροή.

Μια εβδομάδα μετά απ' αυτό το περιστατικό, η Osaka εμφανιζόταν στο US Open, το οποίο κατέκτησε, με μια διαφορετική μάσκα σε κάθε αγώνα της. Κάθε μια απ' αυτές, ήταν αφιερωμένη και σε κάποιο θύμα αστυνομικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Απλά σκεφτόμουν πως αυτή ήταν η ευκαιρία να ενημερώσω και να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο. Το τένις είναι ένα άθλημα που το βλέπουν σε ολόκληρο τον κόσμο, οπότε μπορούσε κάποιος να μάθει τις ιστορίες αυτών των ανθρώπων, γκουγκλάροντας τα ονόματά τους. Πιστεύω πως με βοήθησε και να κερδίσω το τουρνουά όλο αυτό."

Εξαιτίας της δράσης της, που συνδυάστηκαν και με πολύ υψηλές επιδόσεις στο court, η Osaka αναδείχθηκε κορυφαία προσωπικότητα της χρονιάς από το Sports Illustrated. Στη συνέντευξη που έδωσε στη Vogue, μίλησε ακόμα για το ίνδαλμά της, τη Serena Williams, η οποία έχει μια πολύ διαφορετική προσωπικότητα από εκείνη.

"Η Serena ήταν το ίνδαλμά μου, αλλά είναι πολύ εξωστρεφής και εγώ δεν το 'χω αυτό. Δεν μου αρέσει να ακούγομαι στο court, γιατί δεν θέλω να τραβάω την προσοχή του κόσμου. Σταδιακά όμως γίνομαι καλύτερη με αυτό, τουλάχιστον έτσι μου λένε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots