WTA
"Φρένο" από μια ασταμάτητη Sabalenka (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 Photography / WTA
tennisnews team Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 - 11:09

Η φανταστική πρώτη εβδομάδα της Μαρίας Σάκκαρη για το 2021 ολοκληρώθηκε στα ημιτελικά του Abu Dhabi WTA Women's Tennis Open, όπου τη σταμάτησε μια εξωπραγματική Aryna Sabalenka.

H Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε αναμφίβολα ένα εκπληκτικό ξεκίνημα για τη νέα σεζόν, κάνοντας μια σπουδαία πορεία έως τα ημιτελικά του Άμπου Ντάμπι, σήμερα όμως βρήκε μπροστά της μια διαστημική Aryna Sabalenka, που δεν της άφησε περιθώρια αντίδρασης και πήρε τη νίκη με 6-3, 6-2.

Η Sabalenka έκανε το ιδανικότερο δυνατό ξεκίνημα, κερδίζοντας τους 12 από τους 13 πρώτους πόντους του αγώνα για να προηγηθεί πολύ γρήγορα με 3-0. Η Σάκκαρη κατάφερε να κερδίσει στη συνέχεια το πρώτο της game, η Λευκορωσίδα όμως απάντησε με ένα νέο σερί 8 πόντων που της έδωσε τα δυο επόμενα games με love και την έφερε μπροστά με 5-1!

Στη συνέχεια η Sabalenka έδειξε για πρώτη φορά στο ματς ευάλωτη, με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια να καταφέρνει να παρατείνει το 1ο σετ και να μειώνει σε 5-3 κάνοντας το μοναδικό της break στον αγώνα και κρατώντας το σερβίς της στο επόμενο game. Δεν κατάφερε ωστόσο να δημιουργήσει πίεση στην πολύ ψύχραιμη Sabalenka, που έκανε ένα καλό service game αργότερα και έκλεισε το σετ στο 6-3. 

Στο 2ο σετ η Σάκκαρη συνέχισε από το τέλος του προηγούμενου, όπου είχε δείξει ότι μπορεί να μπει στο ματς, κρατώντας το σερβίς της στα πρώτα games για να προηγηθεί με 1-0 και με 2-1. 

Η Sabalenka ωστόσο άσκησε έντονη πίεση στο 5ο game, έκανε το break για το 3-2 στην 5η της προσπάθεια και από εκεί και πέρα πάτησε το γκάζι, δείχνοντας πραγματικά ασταμάτητη. Η 22χρονη Λευκορωσίδα, Νο.10 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε κι άλλο break στο 7ο game για το 5-2 και με love service game διαμόρφωσε το τελικό 6-2, για να ολοκληρώσει το ματς με 5 κερδισμένα games στη σειρά, σε 61 μόλις λεπτά συνολικού αγώνα. Ο απολογισμός της στο παιχνίδι ήταν 22 winners και 8 αβίαστα λάθη.

Με την 4η νίκη της σε 5 αναμετρήσεις απέναντι στη Σάκκαρη, η Sabalenka έδωσε συνέχεια στο εκπληκτικό ξεκίνημά της στη χρονιά, που δεν διαφέρει από τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε την προηγούμενη σεζόν. Η 22χρονη ολοκλήρωσε το 2020 με δυο διαδοχικούς τίτλους σε Οστράβα και Linz, για να φτάσει σήμερα τις 14 διαδοχικές νίκες στο tour και να προκριθεί στον 3ο της συνεχόμενο τελικό.

Αύριο θα διεκδικήσει ακόμα έναν τίτλο, τον 3ο συνεχόμενο και 9ο συνολικά στην καριέρα της, απέναντι στη νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού, μεταξύ της Marta Kostyuk και της Veronika Kudermetova.

Η Σάκκαρη από τη μεριά της αγωνίστηκε στον 2ο διαδοχικό της ημιτελικό, καθώς είχε κλείσει τη χρονιά με την παρουσία της στα ημιτελικά της Οστράβας. Συνολικά ήταν ο 10ος ημιτελικός για την Ελληνίδα, στο καλύτερο ξεκίνημα που έχει κάνει ποτέ σε σεζόν.

Στο τέλος της εβδομάδας, η Μαρία θα ταξιδέψει στη Μελβούρνη για την υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών και αργότερα αναμένεται να αγωνιστεί στο 500άρι της Μελβούρνης (31 Ιανουαρίου - 6 Φεβρουαρίου) και στο Australian Open (8-21 Φεβρουαρίου).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots