WTA
Δεν δικαιώθηκε η Yastremska

 
Dayana Yastremska
Dayana Yastremska Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tennisnews team Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 - 12:41

H Dayana Yastremska δεν δικαιώθηκε από την έφεση που έκανε και παρόλο που ταξίδεψε μέχρι τη Μελβούρνη, δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο Australian Open.

Η 20χρονη Ουκρανή τενίστρια, είχε τιμωρηθεί πριν από λίγες εβδομάδες από την ITF, επειδή απέτυχε να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ της WADA τον περασμένο Νοέμβριο και στο δείγμα της βρέθηκε η απαγορευμένη ουσία μεστερολόνη.

Η ίδια υποστήριξε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να κάνει χρήση της συγκεκριμένης ουσίας, καθώς μπορεί να φέρει επικίνδυνες παρενέργειες σε γυνακείους οργανισμούς. Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθησή της πως η ουσία βρέθηκε στο δείγμα της από μόλυνση και δήλωσε αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να δικαιωθεί.

Από την παγκόσμια ομοσπονδία της δόθηκε η δυνατότητα να ταξιδέψει στην Αυστραλία, αλλά η ατυχία της συνεχίστηκε καθώς ήταν σε ένα από τα αεροπλάνα που είχαν επιβεβαιωμένα κρούσματα, με αποτέλεσμα να μπει σε αυστηρή καραντίνα και να μην έχει τη δυνατότητα να προπονηθεί αυτές τις δυο εβδομάδες.

Τελικά, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή το πρωί, η έφεση της δεν έγινε δεκτή από το ανεξάρτητο δικαστήριο που ανέλαβε την υπόθεσή της και έτσι παραμένει σε αναστολή, μέχρι να διερευνηθεί περισσότερο η υπόθεσή της και να αποφασιστεί η τιμωρία της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots