Μπήκε 16άδα η Gauff (vid)

 
Μπήκε 16άδα η Gauff (vid)
© Clement Mahoudeau / FFT
tn team Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 - 14:50

H φιναλίστ του 2022, Coco Gauff, πήρε στα 2 σετ τη νίκη επί της Dayana Yastremska και προκρίθηκε στις "16" καλύτερες του Roland Garros. Εκεί θα βρίσκεται και η 23χρονη Elisabetta Cocciaretto, στην πρώτη της πρόκριση σε 4ο γύρο Grand Slam τουρνουά.

Η Gauff δεν είχε εύκολο μεσημέρι, αλλά κατάφερε να κλείσει την αναμέτρησή της απέναντι στην Yastremska στα 2 σετ, κερδίζοντάς την με 6-2, 6-4 σε 94 λεπτά.

Παρότι φαινομενικά ήταν μια άνετη επικράτηση, η 20χρονη Αμερικανίδα δυσκολεύτηκε αρκετά να κλείσει το ματς, αφού είχε match point στο 5-2 στο 2ο σετ και μετά απ' αυτό βρέθηκε στο 5-4, αντιμέτωπη με διπλό break point για το 5-5!

Kατάφερε να μείνει στο game, πήρε και κάποια σωτήρια λάθη της Ουκρανής, και τελικά "σφράγισε" τη νίκη στο 10ο game του 2ου σετ, στο 2ο match point της συνολικά, για να διαμορφώσει το τελικό 6-4.

Η Gauff, φιναλίστ στο Παρίσι το 2022 και πρωταθλήτρια του US Open πέρσι, θα διεκδικήσει την 4η συνεχόμενη πρόκρισή της στα προημιτελικά του Roland Garros, αντιμετωπίζοντας την Elisabetta Cocciaretto.

Η 23χρονη Ιταλίδα κάνει το καλύτερο τουρνουά της ζωής της και για 1η φορά φτάνει μακριά σε ένα Grand Slam. Σήμερα πήρε το πρώτο εισιτήριο (χρονικά) για τον 4ο γύρο, κερδίζοντας τη Liudmila Samsonova με 7-6 (4), 6-2.

Αυτή μάλιστα ήταν η 2η Top 20 νίκη της στο συγκεκριμένο τουρνουά, αφού στον 1ο γύρο είχε βγάλει εκτός και την Beatriz Haddad Maia, Νο.15 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots