WTA
This Is Sparta! Η Σάκκαρη σταμάτησε την Osaka και μπήκε ημιτελικά! (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 - 21:19

Η Μαρία Σάκκαρη έγινε η πρώτη παίκτρια που κέρδισε τη Naomi Osaka από τον Φεβρουάριο του 2020, το έκανε χάνοντας μόλις 4 games (!) και πήρε μια ιστορική πρόκριση για τα ημιτελικά του Miami Open!

Απίστευτα πράγματα από τη Μαρία Σάκκαρη στο Μαϊάμι και το ελληνικό έπος συνεχίζεται!

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε της Naomi Osaka, της καλύτερης παίκτριας του τελευταίου χρόνου και πρωταθλήτριας σε Australian Open και US Open, με 6-0, 6-4

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Μαρίας απέναντι σε παίκτρια που βρίσκεται στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης και η 2η απέναντι στην Osaka, σε 5 αναμετρήσεις (2-3).

Επίσης πανηγύρισε την πρώτη της πρόκριση στα ημιτελικά του Miami Open, έναν από τους σημαντικότερους ημιτελικούς που έχει προκριθεί στην καριέρα της, μαζί με εκείνον στη Wuhan το 2017 και στη Ρώμη το 2019.

Η Σάκκαρη έκανε ένα απίστευτο ξεκίνημα στον προημιτελικό, ενώ απέναντί της είχε μια αποδιοργανωμένη Osaka, που φάνηκε να επηρεάζεται αρκετά από τις συνθήκες και τον άνεμο, ειδικά όταν σέρβιρε.

Οι πρώτοι πόντοι του αγώνα σίγουρα πάντως δεν προμήνυαν αυτό που θα βλέπαμε, καθώς η Osaka προηγήθηκε με 40-0 στο σερβίς της. Η Σάκκαρη ωστόσο κέρδισε 5 πόντους στη σειρά και έκανε break στο 1ο game, για να ανοίξει τον δρόμο σε ένα πολύ εμφατικό σετ και ένα αξιομνημόνευτό bagel απέναντι στην κάτοχο 4 Grand Slam τίτλων.

Λίγο έλειψε να κάνει και 4ο διαδοχικό break (και 7ο κερδισμένο game στη σειρά συνολικά) η Μαρία, η οποία προηγήθηκε με 15-40 στο σερβίς της Γιαπωνέζας, στο 1ο game του 2ου σετ. Η Osaka ωστόσο κράτησε το σερβίς της και έκανε break αμέσως μετά.

Μάλιστα, η Osaka επέστρεψε ξανά από το 15-40 στο επόμενο game και υπερασπίστηκε ακόμα μια φορά το σερβίς της δύσκολα, σώζοντας 3 break points συνολικά, για να φτάσει στο 3-0 και να θέσει καλές βάσεις για την επιστροφή της στο ματς.

Προηγήθηκε έως και 4-1 η Osaka, δεν είχε πει όμως την τελευταία της κουβέντα η Σάκκαρη, η οποία κατάφερε πεισματικά να μείνει στο σετ και να φτάσει σε έναν πολύ μεγάλο θρίαμβο.

Αρχικά η Ελληνίδα παίκτρια πίεσε τη Γιαπωνέζα και έφτασε στο break για να μειώσει σε 4-3. Αργότερα έσβησε break point για να κρατήσει ένα κρίσιμο σερβίς της και να ισοφαρίσει σε 4-4, ενώ στο 9ο game ανέτρεψε για ακόμα μια φορά το 40-0, κάνοντας δεύτερο διαδοχικό break και αποκτώντας το πάνω χέρι στο σετ για πρώτη φορά.

Απόλυτα ψύχραιμη και με καθαρό μυαλό, η Μαρία δεν είχε πρόβλημα να ολοκληρώσει την πολύ σπουδαία νίκη της στο σερβίς της, όπου έχασε μόνο έναν πόντο και χρειάστηκε ένα match point για να "σφραγίσει" τον θρίαμβο, σε 69 μόλις λεπτά!

Η Σάκκαρη βελτίωσε το ρεκόρ της στη φετινή σεζόν σε 12-5 νίκες, έφτασε τις 12 νίκες απέναντι σε Top 10 παίκτριες στην καριέρα της, δυο για το 2021, καθώς είχε πετύχει και την πολύ μεγάλη νίκη εις βάρος της Sofia Kenin στο Άμπου Ντάμπι. Επίσης έχει δυο Top 5 νίκες φέτος και 6 συνολικά στην καριέρα της. Αυτή ήταν η πρώτη της νίκη, απέναντι σε Top 3 παίκτρια.

Το σημαντικότερο ήταν το timing αυτής της επιτυχίας, καθώς η νίκη της επί της Osaka ήρθε σε μια περίοδο που η Γιαπωνέζα αγνοούσε την ήττα, επί 23 συναπτούς αγώνες. Δεν είχε χάσει στο γήπεδο από καμιά παίκτρια η Osaka από την επανεκκίνηση του tour το περσινό καλοκαίρι.

Μια ακόμα επιτυχία που συνοδεύει τη σημερινή νίκη της Σάκκαρη, είναι η επιστροφή της στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού θα προσθέσει 355 βαθμούς στη συγκομιδή της την ερχόμενη Δευτέρα και θα κερδίσει τουλάχιστον 5 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο.20 και ισοφαρίζοντας την καλύτερή της επίδοση.

Στα ημιτελικά, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του τελευταίου προημιτελικού, ανάμεσα στην Bianca Andreescu και στη Sara Sorribes Tormo.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots