WTA
Top 15 η Krejcikova, στην 18η θέση η Σάκκαρη

 
Barbora Krejcikova
Barbora Krejcikova © Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 - 17:13

H Μαρία Σάκκαρη αύξησε τη συγκομιδή της κατά 650 βαθμούς αυτή την εβδομάδα, παρόλο που δεν κέρδισε κάποια θέση και παρέμεινε στο Νο.18. Στο Νο.15 ανέβηκε η πρωταθλήτρια του Roland Garros, Barbora Krejcikova. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη.

Παρά την εκπληκτική της πορεία μέχρι τα ημιτελικά, η Μαρία Σάκκαρη δε βελτίωσε το career high της μετά το Roland Garros, παραμένοντας στο Νο.18 του κόσμου. Βέβαια, οι 650 βαθμοί που πρόσθεσε στη συνολική της συγκομιδή, φτάνοντας τους 3.480 βαθμούς, είναι σημαντικότατοι και ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί από το Νο.10 έως το Νο.20, είναι το γεγονός πως πλέον χωρίζουν την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια μόνο 805 βαθμοί από το Top 10.

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια των δυο τελευταίων εβδομάδων, Barbora Krejcikova, "αναρριχήθηκε" στο Νο.15 του κόσμου, μετά και την κατάκτηση του πρώτου Grand Slam τίτλου της. Η 25χρονη Τσέχα κέρδισε 18 θέσεις, αφού την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν στο Νο.33. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί, πως τον περασμένο Μάρτιο βρισκόταν στο Νο.63, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο πραγματοποίησε την πρώτη της είσοδο στο Top 100, αφού μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη βρισκόταν στο Νο.114!

Μεγάλη κερδισμένη γι' αυτή τη Δευτέρα ήταν βεβαίως και η φιναλίστ του Roland Garros, Anastasia Pavlyuchenkova, η οποία κέρδισε 13 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.19 του κόσμου. Δεν είναι η καλύτερη θέση που έχει πάρει η 29χρονη Ρωσίδα, η οποία στο παρελθόν έχει φτάσει και στο Νο.13.

Τίποτα απολύτως δεν άλλαξε στο Top 10, κάτι που δεν είναι καθόλου συχνό μετά από ένα Grand Slam, ωστόσο καμία από τις πρώτες 10 της κατάταξης δεν προχώρησε επαρκώς στο Γαλλικό Όπεν αυτή τη χρονιά.

Παρότι τραυματίστηκε και εγκατέλειψε από τον 2ο γύρο, η Ashleigh Barty προστάτευσε το Νο.1, ενώ στο Νο.2 παρέμεινε και η Naomi Osaka, η οποία απέσυρε τη συμμετοχή της πριν τον 2ο γύρο για λόγους ψυχικής υγείας. Η Simona Halep, που δεν αγωνίστηκε καν στο Παρίσι, έμεινε με τη σειρά της στο Νο.3.

Η Aryna Sabalenka και η Sofia Kenin ακολουθούν, στο Νο.4 και στο Νο.5 αντίστοιχα, ενώ το Top 10 συμπληρώνουν οι Elina Svitolina (No.6), Bianca Andreescu (No.7), Serena Williams (No.8), Iga Swiatek (No.9) και Karolina Pliskova (No.10).

Δυο θέσεις κέρδισε η Cori Gauff, που στα 17 της χρόνια συμμετείχε στον πρώτο της Grand Slam προημιτελικό και ανέβηκε στο Νο.23, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στην πρώτη της είσοδο στο Top 20.

Μια θέση πίσω της, στο Νο.24, είναι η Ons Jabeur που κέρδισε 2 θέσεις και ισοφάρισε το career high της, ενώ νέο ατομικό ρεκόρ πραγματοποίησαν οι Jessica Pegula και Paula Badosa, που βρέθηκαν στο Νο.26 (+3) και στο Νο.33 (+2) αντίστοιχα.

10 θέσεις κέρδισε η Shuai Zhang, που ανέβηκε στο Νο.36, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο στο Top 50 την είχε η ημιφιναλίστ του Roland Garros, Tamara Zidansek, που "αναρριχήθηκε" στο Νο.47 από το Νο.85 του κόσμου, αφήνοντας πίσω της 38 θέσεις. Πολύ καλό τουρνουά και για τη 18χρονη Marta Kostyuk, που κέρδισε 16 θέσεις και βρέθηκε για 1η φορά στο Νο.65 του κόσμου.

H παγκόσμια κατάταξη της WTA

Ήταν μια καλή εβδομάδα γενικότερα για το ελληνικό τένις, αφού η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε 11 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.258, ενώ άνοδο 9 θέσεων είχε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που βρέθηκε στο Νο.278. Η Σαπφώ Σακελλαρίδη κέρδισε 8 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.641, ενώ στην κατάταξη βρίσκονται ακόμα οι Ελένη Κορδολαίμη, Μιχαέλα Λάκη, Μάρθα Ματούλα, Ελένη Μτσεντλίτζε, Γαλάτεια Μεσοχωρίτου και Άννα Αρκαδιανού.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots