WTA
Επιστροφή στο Νο.18 για τη Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 - 10:26

Στο Νο.18 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι και η καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ, επέστρεψε σήμερα η Μαρία Σάκκαρη. Στην 20ή θέση υποχώρησε η Serena Williams.

Η Μαρία Σάκκαρη ισοφάρισε "αθόρυβα" το career high της αυτή την εβδομάδα, αφού κέρδισε μια θέση και επέστρεψε στο Νο.18 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA. Θυμίζουμε πως είχε ανεβεί στην 18η θέση για πρώτη φορά στις 17 Μαΐου και έκτοτε αυτό είναι και το προσωπικό της ρεκόρ.

Μπορεί να μην αγωνίστηκε την περασμένη εβδομάδα η Σάκκαρη (και πριν 2 εβδομάδες αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες που δεν μοιράζουν βαθμούς), αλλά εκμεταλλεύτηκε τη νέα πτώση της Serena Williams, που συνεχίζει να χάνει τους βαθμούς της που είχαν δεσμευτεί εξαιτίας της πανδημίας από το 2019. Η 39χρονη Αμερικανίδα έχασε άλλες 4 θέσεις σήμερα και υποχώρησε στο Νο.20 του κόσμου, η χαμηλότερη θέση της από τον Αύγουστο του 2018.

Θυμίζουμε πως η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα επιστρέψει στη δράση αυτή την εβδομάδα, για το National Bank Open στο Μόντρεαλ. Στον πρώτο της αγώνα μετά τους Ολυμπιακούς, θα αντιμετωπίσει τη Marie Bouzkova από την Τσεχία.

Στο Νο.2 της χώρας μας συνεχίζει να βρίσκεται η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία σήμερα υποχώρησε 2 θέσεις στο Νο.226 του κόσμου. Θυμίζουμε πως η Δέσποινα έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στα προκριματικά του US Open.

Πολύ κοντά της είναι η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που έχασε μια θέση σήμερα και βρίσκεται στο Νο.229 του κόσμου. Μια θέση έχασε και η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία βρίσκεται στο Νο.606.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots