WTA
Πρώτος μεγάλος τίτλος για την Giorgi (vid)

 
Camila Giorgi
Camila Giorgi © Patrice Lapointe / Tennis Canada
tn team Κυριακή, 15 Αυγούστου 2021 - 22:32

H Camila Giorgi κέρδισε την Karolina Pliskova με 2-0 σετ και κατέκτησε τον σημαντικότερο τίλτο της καριέρας της, στο 1000άρι του Καναδά.

Η Giorgi ολοκλήρωσε την φανταστική εβδομάδα της στο Μόντρεαλ κερδίζοντας την Pliskova με 6-3, 7-5 και κατακτώντας τον πρώτο μεγάλο τίτλο της καριέρας της στο National Bank Open του Μόντρεαλ.

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος καριέρας για την 29χρονη Ιταλίδα, που είχε κερδίσει δυο International τουρνουά στο 's-Hertogenbosch (250) το 2015 και στο Linz (250) το 2018. Αυτή ήταν η 9η φορά που αγωνίστηκε σε έναν τελικό στο tour (3-6 ως φιναλίστ) και η πρώτη που δεν ήταν σε International τουρνουά.

Η Giorgi, η οποία απέκλεισε μεταξύ άλλων τις Petra Kvitova, Ons Jabeur και Coco Gauff για να φτάσει στον τελικό, κέρδισε τα 4 τελευταία games του 1ου σετ για να το κατακτήσει με 6-3, ενώ αργότερα έκανε νέο break και προηγήθηκε με 3-1.

Η Pliskova αντιστάθηκε, ισοφάρισε σε 3-3 και το σετ ήταν πολύ αμφίρροπο έως και το 12ο game, όταν η Ιταλίδα βρέθηκε σε διπλό championship point και αξιοποίησε τη δεύτερη ευκαιρία της για να κάνει το 7-5 στο 2ο σετ.

Αυτή ήταν η 4η φετινή νίκη που πέτυχε η Giorgi απέναντι σε Top 10 τενίστρια για φέτος και ήταν η 3η απέναντι στην Pliskova, μετά από το Ίστμπουρν και το Τόκιο. Συνολικά ήταν η 13η νίκη απέναντι σε Top 10 παίκτρια στην καριέρα της.

Με την κατάκτηση του τίτλου στο Μόντρεαλ, η Giorgi αναμένεται να κερδίσει 37 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα σκαρφαλώσει αύριο στο Νο.34 του κόσμου. Η καλύτερη θέση που είχε ποτέ ήταν το Νο.26, από το 2018.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots