WTA
Έτσι θα μπει στο Top 10 η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © USTA
tn team Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 - 13:34

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκινάει σήμερα τις υποχρεώσεις της στην Οστράβα και έχει αρκετές πιθανότητες να καταφέρει μέσα απ' αυτό το τουρνουά, να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης. Δείτε πως θα τα καταφέρει.

Η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει σήμερα (περίπου 14:30 με 15:00 ώρα Ελλάδας) τη Jelena Ostapenko, για τον 2ο γύρο του J&T Banka Ostrava Open. Θα είναι η πρεμιέρα για την 26χρονη Ελληνίδα, που πήρε την πρόκριση με bye για τη 16άδα και αν κερδίσει τη Λετονή θα μπει στα προημιτελικά της δυνατής διοργάνωσης της Οστράβας.

Αν κερδίσει σήμερα και αύριο (θα παίξει με μια εκ των Anastasia Pavlyuchenkova και Tereza Martincova), θα μπει στα ημιτελικά του τουρνουά και μπορεί υπό προϋποθέσεις να είναι αρκετό, για την πρώτη της είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Συγκεκριμένα, τρια είναι τα σενάρια που στέλνουν τη Σάκκαρη στο Top 10 την ερχόμενη Δευτέρα:

  • Αν κατακτήσει τον τίτλο στην Οστράβα, θα ανεβεί στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης.
  • Αν φτάσει μέχρι τον τελικό και δεν βρίσκεται εκεί ούτε η Belinda Bencic, ούτε η Petra Kvitova, θα ανεβεί στο Νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης.
  • Αν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά και δεν προκριθούν στα ημιτελικά ούτε η Bencic, ούτε η Kvitova, θα ανεβεί στο Νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης.  

Θυμίζουμε πως η Σάκκαρη έκανε το μεγάλο άλμα μετά το US Open, όπου ήταν ημιφιναλίστ, από το Νο.18 στο Νο.13 του κόσμου, για να γίνει η πρώτη Ελληνίδα στην ιστορία της WTA που φτάνει τόσο ψηλά. Αυτή την εβδομάδα κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.12, απέχοντας μόλις 310 βαθμούς από το Top 10.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots