WTA
Έγραψε ιστορία η Σάκκαρη - στο Top 10 τη Δευτέρα!

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: J&T Banka Ostrava Open
tennisnews team Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 - 18:23

Η Μαρία Σάκκαρη εξασφάλισε και μαθηματικά την ιστορική είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, με την πρόκρισή της στον τελικό της Οστράβας και τον αποκλεισμό της Petra Kvitova στα ημιτελικά.

Η ιστορική και πολυαναμενόμενη είσοδος της Μαρίας Σάκκαρη στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, θα γίνει γεγονός τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, μόλις ανανεωθεί ξανά η κατάταξη.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, θα βελτιώσει για 3η φορά το ρεκόρ της χώρας μας στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και συγχρόνως θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα βρεθεί στην κορυφαία 10άδα της κατάταξης.

Νωρίτερα σήμερα, η Σάκκαρη επιβλήθηκε της Iga Swiatek με 2-0 σετ και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του J&T Banka Ostrava Open, όπου θα αντιμετωπίσει την Anett Kontaveit, που κέρδισε αργότερα την Petra Kvitova επίσης με 2-0 σετ. Ο αποκλεισμός της Kvitova, επιβεβαίωσε από σήμερα την άνοδο της Σάκκαρη στο Νο.10.

Από δω και πέρα, υπάρχουν δυο σενάρια για το νέο career high της Μαρίας. Θα ανεβεί στο Νο.9, ξεπερνώντας και την Garbine Muguruza, αν κερδίσει αύριο την Kontaveit και κατακτήσει τον τίτλο της Οστράβας. Ειδάλλως, αν δηλαδή ηττηθεί από την Kontaveit, θα κερδίσει 2 θέσεις και από το Νο.12 που βρίσκεται σήμερα θα ανεβεί στο Νο.10.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots