WTA
Με Kontaveit στον τελικό η Σάκκαρη (vid)

 
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Φωτογραφία: J&T Banka Ostrava Open
tn team Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 - 18:38

Την Anett Kontaveit θα αντιμετωπίσει στον αυριανό τελικό της Οστράβας η Μαρία Σάκκαρη, η οποία θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο της καριέρας της.

Μετά την πολύ σπουδαία εμφάνιση και νίκη της επί της Iga Swiatek και την είσοδό της στον τελικό, η Μαρία Σάκκαρη έμαθε και την παίκτρια που θα χρειαστεί να κερδίσει, για να κατακτήσει τον 2ο και σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της.

Αυτή θα είναι η Anett Kontaveit, που έκανε ένα εντυπωσιακό ματς και επιβλήθηκε της Petra Kvitova με 6-0, 6-4, σε 71 μόλις λεπτά.

H 25χρονη Εσθονή, Νο.30 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε 6 games στη σειρά για να πάρει το 1ο σετ με bagel. Στο 2ο σετ έκανε το μοναδικό break και προηγήθηκε με 4-2. Η Kvitova έσβησε ένα match point και μείωσε σε 5-4, στο 9ο game, ενώ στο 10ο game είχε και το πρώτο της break point σε όλο τον αγώνα, δεν μπόρεσε όμως να "σπάσει" το σερβίς της Kontaveit, που έμεινε ψύχραιμη, έμεινε στο game και έκλεισε το παιχνίδι πριν τα πράγματα γίνουν επικίνδυνα.

Για την Kontaveit αυτός θα είναι ο 10ος τελικός, με την Εσθονή ωστόσο να έχει ένα αρνητικό ρεκόρ ως φιναλίστ, αφού έχει κερδίσει μόλις 2 από τους 8 προηγούμενους (2-6) - ο ένας είχε ακυρωθεί, φέτος στο Grampians Trophy της Μελβούρνης.

Με τη Σάκκαρη θα είναι η 11η αναμέτρηση που έχουν δώσει, με την Ελληνίδα τενίστρια να προηγείται στο head-to-head, έχοντας κερδίσει τις 6 προηγούμενες (6-4). Σ' αυτές συμπεριλαμβανονται και οι δυο τελευταίες, στο χωμάτινο 1000άρι της Μαδρίτης στον 2ο γύρο (6-3, 6-1) και στον 1ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο (7-5, 6-2).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots