WTA
Περηφάνια και 10άδα για τη Μαρία! (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: J&T Banka Ostrava Open
tennisnews team Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 - 17:13

Η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε στον τελικό της Οστράβας, με την Anett Kontaveit να κάνει ένα σπουδαίο ματς και να κερδίζει τον τίτλο, αλλά ολοκλήρωσε μια πολύ σπουδαία εβδομάδα στην οποία έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα για μια ακόμα φορά και εξασφάλισε μέσα από αυτή και μια θέση στην πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Η μαγική εβδομάδα της Μαρίας Σάκκαρη στην Οστράβα ολοκληρώθηκε με ήττα από την Anett Kontaveit με 2-6, 5-7 στον τελικό, με την Εσθονή να κάνει ένα μεγάλο ματς και να υποχρεώνει την Ελληνίδα στην πρώτη της απώλεια σετ στο τουρνουά.

Η Σάκκαρη από τη μεριά της δεν ήταν στη μέρα της, πάλεψε στο 2ο σετ σκληρά για να μείνει στο παιχνίδι παρότι πολλά πράγματα δεν της έβγαιναν, στο τέλος όμως "λύγισε" από την αλάνθαστη στα κρίσιμα σημεία Kontaveit, που κατέκτησε τον 3ο τίτλο της (3-6 σε τελικούς) και 1ο σε 500άρι - σημαντικότερο στην καριέρα της.

Η Kontaveit μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, έκανε το πρώτο break στο 4ο game για να "ξεφύγει" με 3-1 και στο 8ο game έκανε ένα ακόμη break, για να πάρει το 1ο σετ με 6-2.

Στο 2ο σετ η Σάκκαρη ανέβασε τα ποσοστά της από τη γραμμή του σερβίς, φρόντισε να μείνει κοντά στην Kontaveit και είχε την ευκαιρία της νωρίς για να κάνει και το break, αλλά η Εσθονή έσβησε το break point που αντιμετώπισε στο 1ο game, το οποίο ήταν και το μοναδικό που είχε η Μαρία σε όλο το ματς.

H Kontaveit ήταν εξαιρετική στο σερβίς της και δεν άφησε πολλά περιθώρια στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Στο 10ο game της άσκησε και έντονη πίεση, καθώς προηγήθηκε με 4-5, 0-30 και και ήταν 2 φορές στην ισοπαλία (4-5, 40-40), αλλά η Μαρία έδειξε ψυχραιμία και αντέδρασε εξαιρετικά υπό πίεση, κρατώντας ένα πολύ κρίσιμο service game για το 5-5.

Στο επόμενο game ήταν η σειρά της να γίνει απειλητική, αλλά και η σειρά της Kontaveit να επιστρέψει από το 5-5, 0-30 και να κρατήσει το σερβίς της για το 6-5. Τη δεύτερη φορά που κλήθηκε να σερβίρει για την παραμονή της στο ματς, η Σάκκαρη δεν τα κατάφερε, ειχε ένα κακό service game και η Kontaveit έφτασε στο love game, για να "σφραγίσει" τη νίκη 1 ώρα και 32 λεπτά αγώνα.

Αυτός ήταν ο 3ος τελικός καριέρας για τη Σάκκαρη, που ήταν φιναλίστ το 2018 στο Σαν Χοσέ και πρωταθλήτρια το 2019 στο Ραμπάτ. Αυτός ήταν ο πρώτος της τελικός στα δυο τελευταία χρόνια και επιπλέον έβαλε τέλος σε ένα σερί 9 διαδοχικών ηττών σε ημιτελικούς, με τη σπουδαία νίκη που έκανε στα ημιτελικά επί της Iga Swiatek.

Θυμίζουμε πως στην Οστράβα έφτασε τις 7 νίκες απέναντι σε Top 10 παίκτριες στη χρονιά (7-3 απέναντι σε παίκτριες από το Top 10 φέτος), τις 34 νίκες συνολικά για το 2021 (34-15, το προηγούμενο καλύτερό της ήταν οι 29 νίκες το 2019) και επίσης έπιασε τον μεγάλο στόχο του Top 10, αφού τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας τις Petra Kvitova και Belinda Bencic.

H Kontaveit από τη μεριά της θα κερδίσει 7 θέσεις με την επιτυχία του 3ου τίτλου καριέρας και θα επιστρέψει στο Νο.23, από το Νο.30 που βρίσκεται σήμερα. Το ρεκόρ της 25χρονης Εσθονής είναι το Νο.14, όπου είχε βρεθεί το 2019.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots