WTA
Τρομερές Badosa και Jabeur, πέρασαν ημιτελικά (vids)

 
Paula Badosa
Paula Badosa © Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 - 10:30

H Ons Jabeur έδωσε συνέχεια στις μεγάλες εμφανίσεις της στο Indian Wells και έβαλε τέλος στο σερί της Anett Kontaveit, ενώ την πολύ εντυπωσιακή πορεία της συνεχίζει και η Paula Badosa, που σταμάτησε την Angelique Kerber.

Η Jabeur σταμάτησε το σερί 9 διαδοχικών νικών της Kontaveit, κερδίζοντάς την με 7-5, 6-3 για τα προημιτελικά του BNP Paribas Open στο Indian Wells.

Για 1η φορά στην καριέρα της προκρίθηκε σε έναν τόσο σημαντικό ημιτελικό η 27χρονη Τυνήσια, η οποία τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ταυτόχρονα κυνηγάει να γίνει και η πρώτη Αράβισσα τενίστρια που θα προκριθεί στο WTA Finals.

Στα ημιτελικά η Jabeur θα αντιμετωπίσει την Paula Badosa, που επίσης συνεχίζει την πολύ εντυπωσιακή πορεία της στο Indian Wells, αφού κέρδισε στον τελευταίο προημιτελικό την Angelique Kerber με 6-4, 7-5.

Η Badosa έχασε προβάδισμα με break και στα δυο σετ, αλλά έμεινε ψύχραιμη και κατάφερε να τα κλείσει στο τέλος. Ειδικά στο 2ο σετ ήταν μπροστά με 5-2 και είχε διπλό match point για το 6-2, με την Kerber να κάνει μια δυναμική επιστροφή, κρατώντας αρχικά το σερβίς της για το 5-3 και ισοφαρίζοντας λίγο αργότερα σε 5-5. Η 23χρονη Ισπανίδα ωστόσο έμεινε ψύχραιμη, κράτησε το σερβίς της για να περάσει μπροστά με 6-5 και τελικά πήρε και το break για να κατακτήσει το σετ και να "σφραγίσει" την πρόκριση.

Η Badosa εξασφάλισε με τη νίκη αυτή την πρώτη της είσοδο στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης. Μπορεί να ανεβεί μέχρι και το Νο.11, αν φύγει από την Καλιφόρνια με τον τίτλο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots