WTA
Ιστορική πρόκριση στο WTA Finals για τη Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Darren Carroll / USTA
tn team Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 - 13:18

Η Μαρία Σάκκαρη, ημιφιναλίστ στα 2 από τα 4 φετινά Grand Slams, εξασφάλισε και μαθηματικά την είσοδό της στο WTA Finals. Θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια στην ιστορία, που θα αγωνιστεί στην πολύ σπουδαία διοργάνωση!

Με την πρόκρισή της στα προημιτελικά του VTB Kremlin Cup της Μόσχας, η Μαρία Σάκκαρη εξασφάλισε και την πρόκρισή της στο WTA Finals της Γουαδαλαχάρα.

Έγινε η 5η παίκτρια που τα κατάφερε, μετά από τις Ashleigh Barty, Aryna Sabalenka, Barbora Krejcikova και Karolina Pliskova.

Αυτή είναι δίχως αμφιβολία η καλύτερη χρονιά της 26χρονης Ελληνίδας, που κατάφερε να μπει στα ημιτελικά των δυο εκ των τεσσάρων Grand Slams διοργανώσεων, στο Roland Garros και στο US Open, ενώ ήταν επίσης φιναλίστ στο 500άρι της Οστράβας και μέχρι στιγμής έχει 35 νίκες (35-17), με το προηγούμενο ρεκόρ της σε μια χρονιά να είναι οι 29 νίκες (29-22) που είχε το 2019.

Θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια στην ιστορία που θα αγωνιστεί στο WTA Finals, όπως προσφάτως έγινε και η πρώτη που μπήκε στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Βελτιώνει το προσωπικό της και το ρεκόρ της χώρας μας στην παγκόσμια κατάταξη της WTA τις τελευταίες 5 εβδομάδες συνεχόμενα και αυτή την εβδομάδα βρίσκεται στο Νο.7 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots