WTA
Τρομερή ανατροπή και 3ος τίτλος για την Kontaveit! (vid)

 
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit © VTB Kremlin Cup
tn team Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 - 14:48

H Anett Kontaveit ανέτρεψε το 4-6, 0-4, κέρδισε την Ekaterina Alexandrova και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη Μόσχα, για να κατακτήσει τον 2ο τίτλο της στον τελευταίο μήνα και 3ο φετινό!

Μια τρομερή ανατροπή πραγματοποίησε η Anett Kontaveit στον σημερινό τελικό του VTB Kremlin Cup της Μόσχας. Η 25χρονη Εσθονή, η οποία πραγματοποιεί ένα πολύ εντυπωσιακό δεύτερο μισό στη φετινή χρονιά, ήταν πίσω με 4-6, 0-4 κι όμως κατάφερε να κερδίσει την Ekaterina Alexandrova με 4-6, 6-4, 7-5 και να κατακτήσει τον τίτλο σε ακόμα ένα 500άρι τουρνουά της WTA.

Λιγότερο από ένα μήνα πριν, η Kontaveit είχε κατακτήσει για 1η φορά στην καριέρα της τίτλο σε 500άρι τουρνουά, στην Οστράβα της Τσεχίας, κερδίζοντας στον τελικό τη Μαρία Σάκκαρη.

Σήμερα ζευγάρωσε τους τίτλους της σε 500άρια, ενώ έφτασε τους 3 τίτλους στη χρονιά, αφού είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια και στο 250άρι του Κλήβελαντ. Συνολικά έχει 4 τίτλους σε 11 παρουσίες σε τελικούς, από τους οποίους οι 5 (τελικοί) ήταν στη φετινή σεζόν.

Η Kontaveit, που έχασε για 1η φορά σετ στο τουρνουά σήμερα, έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει στο πολύ καλό παιχνίδι της Alexandrova, που είχε και τη στήριξη του κόσμου. Ειδικά στο 4ο game του 2ου σετ, έμοιαζε να είναι το τελειωτικό χτύπημα για την Εσθονή, αφού η Alexandrova έσβησε 2 break points και κράτησε το σερβίς της για το 4-0.

Δεν το έβαλε κάτω όμως και συνέχισε να παλεύει η Kontaveit, που πρώτα μείωσε σε 4-1 και στη συνέχεια έκανε το πρώτο της break στο ματς, στην 3η της ευκαιρία στο 6o game, για να μειώσει σε 4-2. Αυτό άνοιξε το δρόμο για μια αντεπίθεση διαρκείας, αφού σέρβιρε πολύ καλύτερα και συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά σε όλα τα service games της Ρωσίδας.

Τελικά κατάφερε να κάνει 2 ακόμα break και να φτάσει τα 6 κερδισμένα games στη σειρά, για να κατακτήσει το 2ο σετ με 6-4. Η δουλειά πάντως δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί, με την Alexandrova να διατηρεί την ψυχραιμία της και να παίζει ακόμα ένα πολύ ανταγωνιστικό σετ στη συνέχεια.

Έκανε μάλιστα πρώτη το break σε ένα κρίσιμο σημείο, για να περάσει μπροστά με 5-4. Όταν όμως σέρβιρε για τον τίτλο, η Kontaveit έκανε το break back και ισοφάρισε σε 5-5, δείχνοντας για μια ακόμα φορά εφτάψυχη. Κράτησε το σερβίς της αργότερα η Εσθονή για το 6-5 και στο επόμενο game έσβησε 2 game points για να αποτρέψει το tie-break και στο πρώτο της championship point έκλεισε το ματς, σε μια από τις εντυπωσιακότερες ανατροπές που έχουν συμβεί ποτέ σε τελικό.

Έφτασε τις 21 νίκες στις 23 τελευταίες αναμετρήσεις της η Kontaveit, η οποία παίζει τρομερό τένις το τελευταίο τρίμηνο και δικαιωματικά συνεχίζει να διατηρεί μαθηματικές ελπίδες για να προκριθεί στο WTA Finals. Δεν μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στην 8άδα η Εσθονή, αλλά μετά την απόσυρση της Ashleigh Barty από το τουρνουά παραμένει ανοιχτή μια θέση, η τελευταία, την οποία και θα διεκδικήσει την επόμενη εβδομάδα από την Ons Jabeur.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots