WTA
Κέρδισε 2 θέσεις η Σάκκαρη

 
Κέρδισε 2 θέσεις η Σάκκαρη
© Miami Open
tn team Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 - 11:05

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε άλλες 2 θέσεις μετά και τη νέα καλή πορεία στο Μαϊάμι, ενώ η πρωταγωνίστρια του τουρνουά, Danielle Collins, άφησε πίσω της 31 θέσεις και πλησίασε στην επιστροφή της στο Top 20.

Η Σάκκαρη, η οποία μετά από την πορεία μέχρι τον τελικό του Indian Wells έκανε καλό τουρνουά και στο Μαϊάμι, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά, κέρδισε 2 ακόμα θέσεις και ανέβηκε στο Νο.7 του κόσμου, πλησιάζοντας μάλιστα και την Ons Jabeur στο Νο.6, στους 88 βαθμούς.

Αυτή ήταν και η μόνη αλλαγή στο Top 10 γι' αυτή την εβδομάδα, με την Iga Swiatek να είναι πάντα στο Νο.1, κρατώντας σε απόσταση ασφαλείας πίσω της την Aryna Sabalenka στο Νο.2 και την Coco Gauff στο Νο.3.

Η Elena Rybakina διατηρείται στο Νο.4 και η Jessica Pegula στο Νο.5. Όπως αναφέρθηκε, στο Νο.6 είναι η Jabeur, στο Νο.7 η Σάκκαρη και ακολουθούν οι Qinwen Zheng και Marketa Vondrousova σε Νο.8 και Νο.9 αντίστοιχα, οι οποίες έχασαν από μια θέση εξαιτίας της ανόδου της Ελληνίδας παίκτριας.

Το Top 10 κλείνει η Jelena Ostapenko, που παρέμεινε στη 10η θέση.

Μετά τη σπουδαία πορεία της μέχρι τα ημιτελικά, η Ekaterina Alexandrova κέρδισε μια θέση και έκανε νέο career high στο Νο.15 του κόσμου.

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Μαϊάμι, Danielle Collins, άφησε πίσω της 31 θέσεις μετά και τον θρίαμβό της στο 1000άρι της πατρίδας της, με αποτέλεσμα να βρεθεί από το Νο.53 στο Νο.22 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots