WTA
Σταθερή στην 6η θέση η Σάκκαρη, στο Top 20 η Raducanu

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © VTB Kremlin Cup
tn team Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 - 14:51

Δεν άλλαξε κάτι για τη Μαρία Σάκκαρη, όπως και για τις περισσότερες στο Top 10 αυτή την εβδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη της WTA. Την πρώτη της είσοδο στο Top 10 πραγματοποίησε η Paula Badosa και στο Top 20 η Emma Raducanu.

Η Μαρία Σάκκαρη διατηρήθηκε κι αυτή την εβδομάδα στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι η καλύτερη θέση που είχε ποτέ η ίδια, αλλά και οποιαδήποτε Ελληνίδα τενίστρια στην ιστορία της WTΑ. Θυμίζουμε πως αυτή την εβδομάδα η Μαρία θα μπει στη μάχη του WTA Finals, όπου θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα της και να διεκδικήσει ένα πλασάρισμα στις 5 κορυφαίες του κόσμου για το τέλος της χρονιάς.

Ούτε στις πρώτες 5 θέσεις άλλαξε κάτι, με την Ashleigh Barty να είναι πάντα πρώτη και την Aryna Sabalenka να μένει στη 2η θέση. Στο Νο.3 είναι η Barbora Krejcikova, στο Νο.4 η Karolina Pliskova και στο Νο.5 η Garbine Muguruza.

Στο Νο.7 βρίσκεται η Ons Jabeur και στο Νο.8 η Anett Kontaveit, ενώ από μια θέση κέρδισαν οι Iga Swiatek και Paula Badosa, που συμπληρώνουν το Top 10. Για την Ισπανίδα αυτή είναι η πρώτη είσοδος στο Top 10 της WTA.

Μια θέση κέρδισε και η Anastasia Pavlyuchenkova, που βρίσκεται στο Νο.11, ενώ η Sofia Kenin κέρδισε 3 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.12. Από 2 θέσεις κέρδισαν οι Elena Rybakina και Elise Mertens, που βρίσκονεται στο Νο.14 και στο Νο.16 του κόσμου αντίστοιχα.

Μια θέση κέρδισε η Emma Raducanu, που στα 18 της χρόνια πραγματοποίησε την πρώτη της είσοδο στο Top 20, ενώ 2 θέσεις κέρδισε η Coco Gauff, που στα 17 της βρίσκεται στο Νο.21 (έχει φτάσει και στο Νο.19).

H παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στις Ελληνίδες, 12 θέσεις κέρδισε αυτή την εβδομάδα η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία ανέβηκε στο Νο.187. Ακριβώς πίσω της είναι η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που κέρδισε 2 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.188. Η Σαπφώ Σακελλαρίδη είναι στο Νο.604 και η Μάρθα Ματούλα στο Νο.930.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots