WTA
Μεγάλη ανατροπή και ελπίζει για πρόκριση η Pliskova (vid)

 
Karolina Pliskova
Karolina Pliskova © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 - 0:29

H Karolina Pliskova ανέτρεψε το 0-6, 2-4, πέτυχε τη 2η νίκη της στο WTA Finals, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό και για να τη στείλει στα ημιτελικά, καθώς θα χρειαστεί ήττα της Garbine Muguruza στον άλλον αγώνα της ημέρας.

H Pliskova ήταν με την πλάτη στον τοίχο, έχασε τα 10 από τα 12 πρώτα games της αναμέτρησης και φαινόταν να μην έχει καμία τύχη απέναντι στην Krejcikova με τον τρόπο που έπαιζε, κατάφερε όμως από το πουθενά να "γυρίσει" το παιχνίδι και να κερδίσει τη συμπατριώτισσά της με 0-6, 6-4, 6-4.

Δεν ήταν μόνο η πολύ κακή εικόνα του 1ου σετ, αλλά και το πως κυλούσε το 2ο, με την Krejcikova να έχει ένα break point για το 5-2, που πιθανότατα θα έβαζε τέλος σε κάθε ελπίδα της Pliskova.

Η Pliskova ωστόσο έμεινε στο ματς, κράτησε το σερβίς της μετά από 6 ισοπαλίες στο game για να μειώσει σε 4-3 και αργότερα ξεκίνησε μια αντεπίθεση, κατακτώντας τα 4 τελευταία games του 2ου σετ, για να το κερδίσει με 6-4.

Και στο 3ο σετ πέρασε δύσκολες στιγμές η Pliskova, η οποία έσβησε ένα break point στο 5ο game για το 3-2 και άλλα δυο στο 9ο game, για να κρατήσει τελικά το σερβίς της και να περάσει μπροστά με 5-4. Στο επόμενο game έκανε το μοναδικό break του 3ου σετ, για να το κερδίσει με 6-4!

H Pliskova είχε κερδίσει στον πρώτο αγώνα της στη Γουαδαλαχάρα την Garbine Muguruza, όμως η δεύτερη νίκη της στο round robin δεν της εξασφαλίζει την πρόκριση. Η "βαριά" ήττα της με 4-6, 0-6 από την Anett Kontaveit της στοίχισε, καθώς με ρεκόρ 2-1 νίκες και 4-4 στα σετ, πρέπει να ελπίζει σε ήττα της Muguruza από την Kontaveit στο άλλο ματς της ημέρας, προκειμένου να πάρει την πρόκριση.

Διαφορετικά, αν δηλαδή η Muguruza κερδίσει την Kontaveit - που έχει ήδη εξασφαλίσει την 1η θέση επομένως είναι αδιάφορη βαθμολογικά - τότε η Ισπανίδα θα πάρει τη 2η θέση, αφού σε τριπλή ισοβαθμία παίζουν ρόλο τα κερδισμένα σετ και εκεί υπερτερεί της Pliskova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots