WTA
Κέρδισε 95 θέσεις η Ματούλα, 158 η Χριστοφή

 
Κέρδισε 95 θέσεις η Ματούλα, 158 η Χριστοφή
tn team Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 - 16:07

Πολύ μεγάλες ανόδους στην παγκόσμια κατάταξη της WTA σημείωσαν σήμερα η Μάρθα Ματούλα και η Ελένη Χριστοφή, με την πρώτη να κερδίζει 95 θέσεις και τη δεύτερη 158!

Η Μάρθα Ματούλα και η Ελένη Χριστοφή είναι δυο από τις παίκτριες που ξεχωρίζουν τις τελευταίες εβδομάδες στα Futures του Lyttos Beach του Ηρακλείου, και όχι μόνο, αφού και πριν από αυτά είχαν πολύ καλές παρουσίες στις διοργανώσεις της ITF, κάνοντας γενικά ένα εξαιρετικό δεύτερο μισό στη σεζόν.

Η Μάρθα Ματούλα, η οποία κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο σε Futures 15.000 δολαρίων πριν από μια εβδομάδα και κάτι, κέρδισε σήμερα 95 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.790 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, που είναι και το νέο της career high.

Η Ελένη Χριστοφή, που έχει έναν ημιτελικό και δυο προημιτελικούς στα μονά, ενώ στα διπλά κέρδισε δυο συνεχόμενους τίτλους στο Ηράκλειο, κέρδισε 158 θέσεις σήμερα και "αναρριχήθηκε" στο Νο.1211 της παγκόσμιας κατάταξης στα μονά. Έχει φτάσει και ψηλότερα η 23χρονη Ελληνίδα, που ήταν στο Νο.1062 τον Σεπτέμβριο του 2016.

Φυσικά, κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια είναι η Μαρία Σάκκαρη, που θα γίνει και η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που θα τερματίσει μια σεζόν στο Top 10, καθώς βρίσκεται και θα παραμείνει στο Νο.6 του κόσμου.

Άλλες δυο Ελληνίδες είναι στο Top 200, οι οποίες μάλιστα είναι σχεδόν μαζί, αφού η Δέσποινα Παπαμιχαήλ βρίσκεται στο Νο.184 του κόσμου και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στο Νο.185. Στο Νο.4 της χώρας μας είναι η 18χρονη Σαπφώ Σακελλαρίδη, που διατηρήθηκε στο Νο.602 του κόσμου.

Στις πρώτες θέσεις δεν άλλαξε κάτι, αφού έχει ολοκληρωθεί η σεζόν της WTA, μετά και το WTA Finals. Η Ashleigh Barty είναι πάντα στο Νο.1, η Aryna Sabalenka βρίσκεται στο Νο.2 και η Garbine Muguruza στο Νο.3. Στο Νο.4 είναι η Karolina Pliskova και στο No.5 η Barbora Krejcikova.

Η Μαρία Σάκκαρη είναι στην 6η θέση, πολύ κοντά στο Top 5, ενώ η Anett Kontaveit βρίσκεται στο Νο.7, η Paula Badosa στο Νο.8, η Iga Swiatek στο Νο.9 και η Ons Jabeur συμπληρώνει την κορυφαία δεκάδα.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots