WTA
WTA Finals: Συγκεντρώθηκαν 44.800 δολάρια για τις καρκινοπαθείς

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © WTA Finals
tn team Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 - 12:55

Από τους άσους του WTA Finals, ένα κομμάτι στο οποίο συνέβαλε σημαντικά και η Μαρία Σάκκαρη, συγκεντρώθηκε το ποσό των 44.800 δολαρίων, το οποίο θα ενισχύσει γυναίκες που παλεύουν με τον καρκίνο.

Στο WTA Finals σημειώθηκαν 198 άσοι αυτή τη χρονιά και χάρισαν 44.8000 δολάρια στις γυναίκες που έχουν προσβληθεί από καρκίνο, μέσα από την εκστρατεία ACEing Cancer. Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί τόσο για να βοηθήσει γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο, όσο και για την έρευνα για τον καρκίνο.

Από τους 198 άσους, τους 20 τους σημείωσε η Μαρία Σάκκαρη, που έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά, παρά την πικρή γεύση του αποκλεισμού με τη χαμένη ευκαιρία στα ημιτελικά, όπου ηττήθηκε από την Anett Kontaveit σε έναν αγώνα που είχε σημαντικές ευκαιρίες για να φέρει τη νίκη στο μέρος της.

"Αργά η γρήγορα ο καρκίνος έχει τρόπο να αγγίζει τις ζωές όλων μας. Η δωρεά της οικογένειας της WTA θα κάνει τη διαφορά και θα είμαστε για πάντα δίπλα σε όλες τις γυναίκες", είπε η θρυλική Αμερικανίδα τενίστρια Chris Evert, που ήταν στη Γουαδαλαχάρα και παρακολούθησε το WTA Finals από κοντά, όπως και οι Martina Navratilova και Billie Jean King.

Η δωρεά είχε και συμβολικό χαρακτήρα, αφού με τον τρόπο αυτό η WTA απέτισε κι έναν φόρο τιμής στη Jana Novotna, που απεβίωσε το 2017 στα 49 της χρόνια, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots