WTA
Career high για Παπαμιχαήλ, στο Νο.8 η Σάκκαρη

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 - 13:54

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ βελτίωσε το career high της και ανέβηκε στο Νο.175 του κόσμου αυτή την εβδομάδα. Νέο ρεκόρ και για τη Σαπφώ Σακελλαρίδη, που άφησε πίσω της 31 θέσεις. Παρέμεινε στο Νο.8 η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη.

Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε στη θέση της, το Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά το τέλος του Australian Open, παρότι δεν τα πήγε όπως ήθελε και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στον 4ο γύρο, όπου ηττήθηκε από την Jessica Pegula.

Η Σάκκαρη, η οποία έχει φτάσει έως το Νο.6 στην καριέρα της, είναι φυσικά η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια και η μοναδική που έχει μπει στο Top 10 στην ιστορία της WTA.

Στη 2η θέση της χώρας μας βρίσκεται η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία μετά και τις καλές εμφανίσεις της στην Αυστραλία, κατάφερε σήμερα να βελτιώσει τη θέση της κατά 6 θέσεις και να βρεθεί για 1η φορά στην καριέρα της στο Νο.175 του κόσμου.

Ακολουθεί στην κατάταξη η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία βρίσκεται στο Νο.190 του κόσμου, 3 θέσεις χαμηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες και η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που βρίσκεται στην Αίγυπτο και αγωνίζεται στα Futures στο Κάιρο. Κατέκτησε και τους πρώτους δυο τίτλους της σε διοργανώσεις 15.000 δολαρίων η 18χρονη Σαπφω, που κέρδισε 31 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.531 της παγκόσμιας κατάταξης.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots