WTA
Επέστρεψε στο Νο.6 του κόσμου η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Formula TX
tn team Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 - 9:01

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε 2 θέσεις αυτή την εβδομάδα και επέστρεψε στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, ισοφαρίζοντας και το career high της.

Η Μαρία Σάκκαρη επέστρεψε στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα, καθώς η Anett Kontaveit έχασε μια θέση και υποχώρησε στο Νο.7, ενώ η Garbine Muguruza έχασε 2 θέσεις και υποχώρησε στο Νο.9.

Η 6η θέση είναι η καλύτερη που έχει πάρει ποτέ η Ελληνίδα τενίστρια, αλλά και η καλύτερη θέση που είχε ποτέ παίκτρια από τη χώρα μας στην ιστορία της WTA. Αυτή την εβδομάδα η Μαρία θα αγωνιστεί στην Ντόχα και στο πρώτο 1000άρι της χρονιάς, όπου θα διεκδικήσει την πρώτη της είσοδο στο Top 5.

Οι πρώτες θέσεις στην κατάταξη παρέμειναν ίδιες και αυτή την εβδομάδα, με την Ashleigh Barty να είναι πάντα στο Νο.1 και τις Aryna Sabalenka και Barbora Krejcikova να την ακολουθούν, σε Νο.2 και Νο.3 αντίστοιχα. Η Paula Badosa ανέβηκε στο Νο.4 για πρώτη φορά, ρίχνοντας στο Νο.5 την Karolina Pliskova.

Η πρωταθλήτρια του Ντουμπάι, Jelena Ostapenko, άφησε πίσω της 8 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.13, επιστρέφοντας στο Top 15. Η φιναλίστ της διοργάνωσης, Veronika Kudermetova, κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.25.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Από μια θέση κέρδισαν οι Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που βρίσκονται στο Νο.176 και στο Νο.188 της κατάταξης της WTA αντίστοιχα. Η Σαπφώ Σακελλαρίδη κέρδισε 3 θέσεις και βελτίωσε το career high της, στο Νο.524 του κόσμου.

Στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών, η Γραμματικοπούλου, η οποία κέρδισε 2 συνεχόμενους τίτλους σε τουρνουά 25.000 δολαρίων στο Πόρτο, κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.123, βελτιώνοντας το career high της.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots