WTA
1ος τίτλος από το 2018 για τη Stephens (vid)

 
Sloane Stephens
Sloane Stephens © Abierto Akron Zapopan
tn team Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 - 14:02

Τον πρώτο τίτλο της μετά από σχεδόν 4 χρόνια κατέκτησε η Sloane Stephens, η οποία κέρδισε στα 3 σετ τη Marie Bouzkova στον τελικό του Abierto Akron Zapopan στη Γουαδαλαχάρα.

Η πολύ καλή εβδομάδα της Stephens ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας με μια δύσκολη νίκη επί της Bouzkova με 7-5, 1-6, 6-2, στον τελικό του τουρνουά της Γουαδαλαχάρα.

Η 28χρονη Αμερικανίδα κατέκτησε τον 7ο τίτλο της καριέρας της, στον 10ο τελικό της (7-3). Είχε ωστόσο μια πολύ δύσκολη περίοδο τα τελευταία χρόνια και αυτός ήταν ο πρώτος τελικός της από τον Οκτώβριο του 2018, όταν έφτασε στον τελικό του WTA Finals, καθώς και ο πρώτος τίτλος της από τον Μάρτιο του 2018, όταν είχε κατακτήσει το Miami Open.

"Είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν οπότε θα παίξω πολύ τένις ακόμα, αλλά είμαι ενθουσιασμένη που μπορώ να παίζω συνεχόμενους αγώνες. Προετοιμάστηκα καλά τον προηγούμενο χρόνο, δούλεψα καλά στη φυσική μου κατάσταση. Προφανώς τα αποτελέσματα δεν ήρθαν ακόμα, αλλά τώρα βλέπω τη δουλειά μου να αποδίδει καρπούς", δήλωσε η Stephens.

Η Αμερικανίδα παίκτρια κατάφερε να επιστρέψει από το 1-4 στο 1ο σετ, κερδίζοντας τα 6 από τα 7 επόμενα games. Η 23χρονη Τσέχα, η οποία έπαιξε για 3η φορά στην καριέρα της σε τελικό (0-3), πέρασε στην αντεπίθεση και κέρδισε το 2ο σετ με 6-1.

Στο 3ο σετ φαινόταν από νωρίς πως η Stephens είχε το πάνω χέρι, ωστόσο έχασε 3 break points, δυο στο 2ο και ένα στο 4ο game, με την Bouzkova να ισοφαρίζει σε 1-1 και 2-2 αντίστοιχα. Στο 5ο game η Τσέχα είχε την ευκαιρία της να κάνει το break, αλλά η Stephens στάθηκε στο ύψος της και έκανε το 3-2.

Μετά απ' αυτό η Αμερικανίδα έκανε το break που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, πέρασε μπροστά με 4-2 και με νέο break στο 7ο game αλλά και κρατώντας με σχετική άνεση το σερβίς της, έφτασε σ' αυτό το 6-2 μετά από 2 ώρες και 28 λεπτά συνολικού αγώνα.

Η Stephens κέρδισε σήμερα 18 θέσεις και επέστρεψε στο Top 40, ανεβαίνοντας στο Νο.39 της παγκόσμιας κατάταξης. 15 θέσεις κέρδισε η Bouzkova, η οποία από το Νο.96 σκαρφάλωσε στο Νο.81 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots