WTA
Pavlyuchenkova: "Είμαι μπερδεμένη και φοβισμένη" (vid)

 
Anastasia Pavlyuchenkova
Anastasia Pavlyuchenkova © Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2022 - 11:54

Σε επικοινωνία της με το CNN, η Anastasia Pavlyuchenkova εξέφρασε την αντίθετη στάση της στον πόλεμο και τον φόβο της για το μέλλον.

"Αυτή η κατάσταση με τρομάζει και επίσης είμαι μπερδεμένη. Δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά από το να το καταγγείλω και περιμένω πολλούς ακόμα αθλητές να πάρουν θέση γι' αυτό το ζήτημα", είπε η Pavlyuchenkova στο CNN.

"Δεν είμαι πολιτικός, είμαι μόνο μια αθλήτρια που παίζει επαγγελματικά τένις. Θέλω να εκφραστώ όμως και να πω τη γνώμη μου. Δεν θέλω βία, θέλουμε ειρήνη, αγάπη και να σταματήσει ο πόλεμος. Φοβάμαι για το μέλλον, πρέπει να σκεφτούμε τα παιδιά μας και θέλω το μέλλον να είναι γι' αυτά.

Δεν θέλω να είμαι εγωίστρια και να μιλάω για την καριέρα μου, δεν έχει να κάνει με τον αθλητισμό ή με το τένις αυτή τη στιγμή. Έχει να κάνει με το μέλλον μας και με τις ζωές μας", συμπλήρωσε η κορυφαία Ρωσίδα τενίστρια, Νο.14 στην παγκόσμια κατάταξη.

Να σημειωθεί πάντως πως από την Τρίτη, οι Ρώσοι και Λευκορώσοι παίκτες δεν έχουν τις σημαίες των χωρών τους δίπλα στα ονόματά τους στις επίσημες λίστες των τουρνουά και των κατατάξεων, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να εκπροσωπούν τις χώρες τους, όπως δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομαδικές διοργανώσεις, μετά από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ITF, την ATP και τη WTΑ.

Είναι ενθαρρυντικό πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διχασμός στην κοινότητα του τένις, με τους κορυφαίους και τις κορυφαίες παίκτριες να βγαίνουν ομόφωνα και να καταδικάζουν τον πόλεμο, ζητώντας την ειρήνη. Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των Andrey Rublev, Pavlyuchenkova, Daniil Medvedev και Victoria Azarenka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots