WTA
Εκτός Indian Wells και Μαϊάμι η Barty

 
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty © Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 - 11:05

H Ashleigh Barty απέσυρε τη συμμετοχή της από τα δυο μεγάλα αμερικανικά τουρνουά του Μαρτίου, σε Indian Wells και Μαϊάμι.

Μετά τον θρίαμβό της στην Αυστραλία, η κορυφαία παίκτρια του κόσμου, Ashleigh Barty, ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί στα δυο 1000άρια των ΗΠΑ σε Indian Wells και Μαϊάμι αυτό το μήνα και ο στόχος της είναι να επιστρέψει στη δράση τον επόμενο μήνα, για το Billie Jean King Cup.

"Ήθελα να μοιραστώ μια ανανέωση στο πρόγραμμά μου για τους επόμενους μήνες. Δυστυχώς το σώμα μου δεν έχει αναρρώσει όπως θα ήθελα μετά από το Australian Open και δεν ήμουν σε θέση να προετοιμαστώ για το Indian Wells και το Μαϊάμι", έγραψε στην ανακοίνωσή της η κορυφαία τενίστρια του κόσμου.

"Δεν πιστεύω πως μπορώ να είμαι στο επίπεδο που απαιτείται για να κερδίσω αυτά τα τουρνουά, επομένως αποφάσισα να αποσύρω τη συμμετοχή μου και από τα δυο. Αγαπώ αυτά τα τουρνουά και είμαι λυπημένη που δεν θα συμμετέχω, αλλά η συγκέντρωσή μου είναι στο να φέρω το σώμα μου στην κατάλληλη κατάσταση", συνέχισε η πρωταθλήτρια του Australian Open.

"Στόχος μου είναι να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στον επερχόμενο αγώνα του Billie Jean King Cup τον Απρίλιο. Έχασα το Billie Jean King Cup πέρσι και ανυπομονώ να φορέσω ξανά το πράσινο και το χρυσό."

Κλείνοντας την ανακοίνωση, η Barty σχολίασε και τα πρόσφατα γεγονότα με τις καταστροφικές πλημμύρες στην Αυστραλία και τον πόλεμο της Ουκρανίας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της.

"Σε κάτι ακόμα σημαντικότερο, ήταν μερικές δύσκολες εβδομάδες για την Αυστραλία και για όλο τον κόσμο οι τελευταίες. Οι σκέψεις μου είναι σε όλους τους πληγέντες από τις πλημμύρες στο Queensland και στο New South Wales, αλλά και στον κόσμο της Ουκρανίας, ειδικά στον κόσμο που ανήκει στην τενιστική οικογένεια, όλες μας οι σκέψεις είναι μαζί σας και ελπίζουμε για ειρήνη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots