WTA
Δεν κρατάει τους βαθμούς η Barty - αλλάζει το Νο.1!

 
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty © Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 - 11:16

H Ashleigh Barty θα μπορούσε να μείνει για αρκετές εβδομάδες ακόμα στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης με τη διαφορά που έχει εξασφαλίσει, ωστόσο δείχνει για ακόμα μια φορά την κλάση και το ήθος της, ανακοινώνοντας την απόσυρσή της και από την κατάταξη. Τα σενάρια για το επόμενο Νο.1.

Η Barty ανακοίνωσε πως δεν επιθυμεί να συνεχίσει να βρίσκεται στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τις υπόλοιπες τενίστριες προς την κορυφή. Θυμίζουμε πως η 25χρονη Αυστραλή βρίσκεται σταθερά στο Νο.1 του κόσμου για 114 συνεχόμενες εβδομάδες και θα μπορούσε να μείνει εκεί παρά την απόφασή της να σταματήσει το τένις για αρκετές ακόμη, μιας και έχει μια διαφορά 2.204 βαθμών από το Νο.2 και την Iga Swiatek.

Τα ρεκόρ ωστόσο είναι το τελευταίο πράγμα που την απασχολούν, κάτι που απέδειξε και η απόφασή της να σταματήσει, βάζοντας πάνω απ' όλα τον άνθρωπο και όχι την τενίστρια, αφού ήταν μια παίκτρια που θα μπορούσε να κυριαρχήσει για πολλά χρόνια ακόμα και να κατακτήσει πολλούς major τίτλους.

Ως εκ τούτου, μετά το Μαϊάμι, όταν και θα ανανεωθεί η παγκόσμια κατάταξη της WTA, η Barty δεν θα βρίσκεται σε αυτή και κατά πάσα πιθανότητα το νέο Νο.1 θα είναι η πρωταθλήτρια του Indian Wells, Iga Swiatek.

Η 20χρονη Πολωνή δεν είναι η μόνη ωστόσο που διεκδικεί αυτή τη θέση. Μπορεί τώρα να βρίσκεται στο Νο.2, αλλά θα χρειαστεί να πετύχει μια νίκη στο Μαϊάμι, για να εξασφαλίσει και μαθηματικά πως θα παραμείνει πάνω από τις υπόλοιπες παίκτριες και συνεπώς θα ανεβεί στο Νο.1 του κόσμου σε 10 περίπου μέρες (στις 4 Απριλίου). Στην πρεμιέρα της στο Miami Open, θα αντιμετωπίσει τη Viktorija Golubic.

Αν ηττηθεί στην πρεμιέρα της, η Swiatek πάλι έχει τις πιθανότητες με το μέρος της, απλά δεν θα κρατάει πλέον την τύχη του Νο.1 στα δικά της χέρια. Υπάρχει μια πιθανότητα η Paula Badosa να γίνει το νέο Νο.1 στο σενάριο ήττας της Swiatek, ωστόσο αυτό θα συμβεί μόνο αν η Ισπανίδα κατακτήσει τον τίτλο στο Μαϊάμι.

Οι άλλες παίκτριες του Top 5, συμπεριλαμβανομένης και της Μαρίας Σάκκαρη, δεν μπορούν να διεκδικήσουν στο Μαϊάμι το Νο.1, ωστόσο με την Barty να μένει έξω είναι ξεκάθαρο πως θα έχουμε μια πολύ ανοιχτή μάχη για την κορυφή ανάμεσα σε όλες τις παίκτριες της πρώτης 5άδας - ενδεχομένως και όχι μόνο - για τους επόμενους μήνες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots