WTA
Προπονητής της Halep o Mouratoglou

 
Προπονητής της Halep o Mouratoglou
tennisnews team Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 - 14:44

O Patrick Mouratoglou ανακοίνωσε πως θα είναι ο βασικός προπονητής της Simona Halep από δω και στο εξής.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο, ο Patrick Mouratoglou θα είναι ο νέος προπονητής της Simona Halep και σκοπεύει να δουλέψει μαζί της full-time, αλλά με ένα βραχυπρόθεσμο πλάνο συνεργασίας για την ώρα.

"Σήμερα ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στην προπονητική μου καριέρα. Είμαι full-time προπονητής της Simona Halep", αποκάλυψε ο Mouratoglou, μέσα από τη γραπτή ανακοίνωση που κοινοποίησε στα social media.

"Τους 8 τελευταίους μήνες, συνειδητοποίησα πόσο μου έχει λείψει να είμαι προπονητής. Είναι το πάθος της ζωής μου και ακόμα νιώθω πως έχω πολλά να δώσω. Η Simona ήρθε στην Mouratoglou Academy πριν το Indian Wells για προετοιμασία. Ήμουν σε μερικές προπονήσεις της και την είδα να προπονείται. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με ρώτησε αν ήμουν διαθέσιμος ως προπονητής. Τη σέβομαι πάρα πολύ, αλλά εκείνη τη στιγμή ήταν αδύνατο.

Μερικές εβδομάδες μετά, είχα μια συζήτηση με τη Serena και η πόρτα άνοιξε για μένα, τουλάχιστον για ένα βραχυπρόθεσμο πλάνο, ώστε να μπορέσω να δουλέψω με κάποιο άλλο άτομο. Θα σας κρατήσω ενήμερους για το τι θα ακολουθήσει."

Ο πολύ έμπειρος Mouratoglou έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τους Μάρκο Παγδατή, Anastasia Pavlyuchenkova, Aravane Rezai, Yanina Wickmayer, Laura Robson, Jeremy Chardy και Grigor Dimitrov, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια είναι ο προπονητής της Serena Williams, από την οποία πήρε και το πράσινο φως για να ξεκινήσει τη συνεργασία του με τη Halep, αφού η Αμερικανίδα δεν είναι ενεργή. Επίσης από το 2018 συνεργάζεται στενά και με τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Coco Gauff, που προπονούνται στην ακαδημία του.

Η Halep έκλεισε ένα σημαντικό κεφάλαιο στην καριέρα της, όταν ολοκληρώθηκε η συνεργασία της με τον Darren Cahill. Έκανε διάφορες δοκιμές αλλά χωρίς αποτέλεσμα η Ρουμάνα, δουλεύοντας για έναν μήνα περίπου με τους Adrian Dobre και Daniel Marcu, στη συνέχεια παίζοντας χωρίς προπονητή στο πλευρό της και στην Αμερική έκανε προπονήσεις τον προηγούμενο μήνε με τον Morgan Bourbon από τη Mouratoglou Tennis Academy.

Στη συνέχεια η Halep απέσυρε τη συμμετοχή της από το Miami Open επειδή υπέστη θλάση στο αριστερό της πόδι και οι εκτιμήσεις των γιατρών έκαναν λόγο για 4 εβδομάδες απουσίας.

Πιθανότατα θα κάνει κανονικά την προετοιμασία της τις επόμενες μέρες για τη χωμάτινη σεζόν και το επόμενο προγραμματισμένο της τουρνουά είναι το Porsche Tennis Grand Prix στην Στουτγκάρδη (18-24 Απριλίου), όπου αναμένεται να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της για τη χωμάτινη σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots