WTA
Συνεχίζει το σερί η Swiatek (vids)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 - 17:24

H Iga Swiatek κέρδισε και την Bianca Andreescu, για να φτάσει τις 26 διαδοχικές νίκες στο tour. Στα ημιτελικά και η Aryna Sabalenka.

Το νικηφόρο σερί της Iga Swiatek δεν σταμάτησε ούτε σήμερα, με την 21χρονη Πολωνή να βρίσκει σθεναρή αντίσταση από την Bianca Andreescu για ένα σετ, αλλά να την κάμπτει, για να φτάσει στη νίκη με 7-6 (2), 6-0.

Αν και προηγήθηκε με 2-0 και με 5-3 στο 1ο σετ, η Swiatek δεν μπόρεσε να κλείσει πιο νωρίς το 1ο σετ, απέναντι σε μια πολύ καλή Andreescu. Η Καναδή, η οποία έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά, ισοφάρισε σε 5-5 και είχε ένα break point για να προηγηθεί με 6-5.

Η Swiatek στάθηκε όρθια και κράτησε το σερβίς της για να πάρει εκείνη το προβάδισμα με 6-5. Το σετ πήγε στο tie-break, όπου η Πολωνή κυριάρχησε και επιβλήθηκε με 7-2, για να βάλει τέλος στο σετ μετά από 70 περίπου λεπτά.

Μετά απ' αυτό τα πράγματα απλοποιήθηκαν για την Swiatek, που κυριάρχησε κατά κράτος στο 2ο σετ και κέρδισε 6 games στη σειρά, για να "κλειδώσει" την 26η διαδοχική νίκη της στο tour. Θυμίζουμε πως αυτό είναι το μεγαλύτερο σερί στο WTA Tour μετά από 7 χρόνια, από τις 27 σερί νίκες που είχε κάνει η Serena Williams το 2015.

H κορυφαία τενίστρια του κόσμου, η οποία διεκδικεί τον 5ο διαδοχικό της τίτλο, θα παίξει στα ημιτελικά της Ρώμης με την Aryna Sabalenka, που επίσης βρίσκεται σε πολυ καλή κατάσταση και κάνει πολύ καλή πορεία.

Η Sabalenka επέστρεψε από σετ πίσω στον πρώτο προημιτελικό και επικράτησε της Amanda Anisimova με 4-6, 6-3, 6-2.

Αυτή θα είναι η 4η συνάντηση της Swiatek με την Sabalenka, με την Πολωνή να προηγείται με 2-1 στις νίκες. Στην τελευταία τους συνάντηση, στον τελικό της Στουτγκάρδης πριν λίγες εβδομάδες, η Swiatek είχε πάρει τη νίκη με 6-2, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots