WTA
Στο Νο.4 η Σάκκαρη, ανέβηκε στο Νο.6 η Jabeur

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 - 13:29

H Μαρία Σάκκαρη διατηρήθηκε στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα. Κέρδισε μια θέση η Ons Jabeur, που ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο.6.

Η Σάκκαρη παρέμεινε αυτή την εβδομάδα στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω από την Iga Swiatek, που είναι πάντα στο Νο.1 και διατηρεί μια διαφορά μεγαλύτερη των 2.000 βαθμών από τις υπόλοιπες, καθώς και τις Barbora Krejcikova και Paula Badosa, που είναι στο Νο.2 και στο Νο.3 αντίστοιχα.

Στο Νο.5 βρίσκεται η Anett Kontaveit, ενώ η Ons Jabeur κέρδισε μια θέση και βελτίωσε το career high της, στο Νο.6 του κόσμου. Μια θέση κέρδισε και η Aryna Sabalenka, που βρίσκεται στο Νο.7.

Στο Νο.8 υποχώρησε η Karolina Pliskova, η οποία έχασε 2 θέσεις, ενώ σταθερές έμειναν σε Νο.9 και Νο.10 οι Danielle Collins και Garbine Muguruza αντίστοιχα, οι οποίες συμπληρώνουν το Top 10.

Η Daria Kasatkina κέρδισε 3 θέσεις μετά από την πορεία της μέχρι τα ημιτελικά της Ρώμης και επέστρεψε στο Top 20, ανεβαίνοντας στο Νο.20 του κόσμου. Η Jil Teichmann, η οποία έκανε επίσης μια πολύ καλή πορεία μέχρι τα προημιτελικά, κέρδισε 5 θέσεις και βελτίωσε το career high της, ανεβαίνοντας στο Νο.24.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στο Νο.2 της Ελλάδας πίσω από τη Σάκκαρη παραμένει η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.172 του κόσμου. Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου διατηρήθηκε στη θέση της, το Νο.188.

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.457 του κόσμου. Η Μάρθα Ματούλα κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.769, ενώ η Μιχαέλα Λάκη βρίσκεται στο Νο.867 και η Ελένη Χριστοφή στο Νο.945.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots