WTA
Τέλος η σεζόν για την Pavlyuchenkova!

 
Τέλος η σεζόν για την Pavlyuchenkova!
© Corinne Dubreuil/FFT
tn team Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 - 17:56

Πριν ακόμα το Roland Garros, η Anastasia Pavlyuchenkova ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί σε άλλα τουρνουά το 2022.

Η Pavlyuchenkova, η οποία είχε κάνει πέρσι το καλύτερο τουρνουά της καριέρας της στο Roland Garros και έφτασε για 1η φορά στο Νο.11 του κόσμου στο τέλος της χρονιάς, ανακοίνωσε πως ο τραυματισμός της στο γόνατο συνεχίζει να την ταλαιπωρεί και να μην της επιτρέπει να προπονηθεί, επομένως θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο απ' ότι αρχικά είχε υπολογίσει.

"Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω ότι αποσύρω τη συμμετοχή μου από το Roland Garros, καθώς και τα υπόλοιπα τουρνουά αυτής της σεζόν. Το σκέφτομαι αυτό την τελευταία εβδομάδα και ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, γιατί το Roland Garros πάντα ήταν ξεχωριστό για μένα, ειδικά μετά την περσινή μου πορεία", έγραψε στην ανακοίνωσή της η Pavlyuchenkova, φιναλίστ πέρσι στο Παρίσι.

"Αλλά εξαιτίας χρόνιου πόνου, ο τραυματισμός μου με έχει περιορίσει σωματικά και πνευματικά, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να προπονηθώ εντελώς. Μετά από λίγους μήνες ανάρρωσης αυτό το χρόνο, γιατί έπαιξα μόνο σε 3 τουρνουά, τα 2 τελευταία τουρνουά μου έδειξαν πως ο πόνος είναι ακόμα εκεί και πως δεν ήμουν έτοιμη, οπότε αποφάσισα να πάρω περισσότερο χρόνο, ώστε να επιστρέψω δυνατότερη την επόμενη χρονιά", πρόσθεσε η 30χρονη Ρωσίδα, η οποία βρίσκεται στο Νο.21 του κόσμου.

Μετά την Αυστραλία, η Pavlyuchenkova έμεινε 3 μήνες εκτός δράσης και επέστρεψε για τη Μαδρίτη και τη Ρώμη, όπου έχασε και τους δυο αγώνες που έδωσε στα τρια σετ, από τις Sara Sorribes Tormo και Leylah Fernandez αντίστοιχα.

Θυμίζουμε πως η Ρωσίδα δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί στο Wimbledon και τα υπόλοιπα βρετανικά τουρνουά της σεζόν του γρασιδιού μετά από το Roland Garros, εξαιτίας της απόφασης της LTA να αποκλείσει όλους τους Ρώσους και τους Λευκορώσους τενίστες εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots