WTA
Ξανά στο Νο.3 του κόσμου η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 - 15:15

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε μια θέση σήμερα και ανέβηκε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι και το career high της.

Δεν άλλαξαν πολλά αυτή την εβδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, μια όμως από τις αλλαγές που έγιναν και η μοναδική στο Top 10, ήταν η άνοδος της Μαρίας Σάκκαρη στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών ανέβηκε για 2η φορά στο Νο.3 του κόσμου, όπου είχε βρεθεί και τον περασμένο Μάρτιο.

Η άνοδος της Μαρίας έριξε στο Νο.4 την Paula Badosa, ενώ δεν άλλαξε κάτι στις πρώτες δυο θέσεις, με την Iga Swiatek να είναι πάντα στο Νο.1, έχοντας μια διαφορά μεγαλύτερη των 2.000 βαθμών από τη δεύτερη, Barbora Krejcikova. Η Σάκκαρη απέχει μόλις 185 βαθμούς από την Τσέχα και το Νο.2

Δεν υπήρξαν άλλες αλλαγές στο Top 10, με την Anett Kontaveit να είναι στο Νο.5, την Ons Jabeur στο Νο.6, την Aryna Sabalenka στο Νο.7, την Karolina Pliskova στο Νο.8, την Danielle Collins στο Νο.9 και την Garbine Muguruza στο Νο.10.

Η Angelique Kerber, η οποία κατέκτησε τον πρώτο της φετινό τίτλο στο Στρασβούργο, κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.17.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTΑ

Στις Ελληνίδες, δυο θέσεις κέρδισε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ που βρίσκεται στο Νο.170 του κόσμου, ενώ μια θέση κέρδισε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που είναι στο Νο.187. Η Σαπφώ Σακελλαρίδη έχασε 3 θέσεις και υποχώρησε στο Νο.460, ενώ η Μάρθα Ματούλα έχασε 2 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.771.

Νέο career high πραγματοποίησε η Μιχαέλα Λάκη, η οποία κέρδισε 59 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.808 του κόσμου. Νέο ρεκόρ και για την Ελένη Χριστοφή, που άφησε πίσω της 61 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.884.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots